top of page

Concerttip | Babymetal - 013


Na het ontstaan van de groep in 2010 werd BABYMETAL al snel populair in heel Japan met hun live-optredens, terwijl ze aanvankelijk een subgroep waren van collega-idoolgroep Sakura Gakuin. Sinds 2013 opereren ze als onafhankelijke act en openden ze voor The Red Hot Chili Peppers, Korn en Lady Gaga en brengen ze de heftigheid van heavy metal naar een breder publiek.


Hoewel ze worden beschouwd als de pioniers van kawaii-metal, een genre dat elementen van J-pop en heavy metal combineert, willen de leden dat label overstijgen. Dit betekent niet het einde van hun catalogus liedjes zoals ‘Gimme Chocolate!!’, maar eerder een rijping van hun geluiden en thema's als ze dieper in het BABYMETAL-canvas duiken, en hun verhaal verder uitbreiden. Met nieuwe muziek en een gloednieuwe show surfen SU-METAL, MOAMETAL en MOMOMETAL door parallelle universums en een duizelingwekkend doolhof dat hun perceptie van waarheden, leugens en wat er achter de duisternis schuilt op de proef stelt.

(bron: 013)


Met een fenomeen als Babymetal is het misschien niet al te verwonderlijk dat deze show al snel werd uitverkocht. Indien je er toch heel graag bij wil zijn, zou ik TicketSwap goed in de gaten houden.


Zondag 3 december 2023, 013 (Tilburg, NL)Comments


bottom of page