top of page

Albums | West Wickhams - Magenta


In de categorie ' wish I knew in 2022'!


New wave is niet gestorven ergens in de jaren tachtig of negentig. Deze band bewijst het. Jammer genoeg heb ik dit album pas ontdekt tijdens het mindless insta-scrollen een paar dagen terug en sindsdien staat het op repeat. De onuitputtelijke diepe sadness, de bizarre ritmes, het zweverige kantje... Love it. En dan heb ik het nog niet gehad over de videoclips die de nummers vergezellen, waaronder bovenstaand pareltje. Dit had de ontdekking van vorig jaar kunnen zijn maar gaat mijn ontdekking voor 2023 dan zijn. Beter te laat dan nooit, zei mijn mama altijd.


West Wickhams zijn trouwens niet zo super bekend, heel jammer, met maar 15,000 beluisteraars op Spotify voor het nummer This Is A Hang Up, waarmee ik ze heb ontdekt.


Het album opent met Swear Above Suspicion met een zalig gitaarrifke dat u meteen meeneemt naar hogere sferen. Ze houden die sfeer aan gedurende het gehele album. Dat trouwens maar zes nummers lang is. Perfect voor een LP eigenlijk... Back to business. Tijdens het nummer Even The Heathers Ask Why hoor ik effe sterke Pink Floyd invloeden van hun "The Wall"-periode. Wat in het psychedelische karakter (zoals ze zichzelf benoemen) van hun sound a lot of sense maakt. Extra sterren voor West Wickhams.


Er is weinig opzwepend aan dit plaatje. Verwacht voornamelijk mellow nummers met dromerige stemmen en poëtische teksten. Ik schrijf "poëtische teksten", maar eigenlijk best moeilijk te verstaan soms. Wat er dan toch binnenkomt zijn onderwerpen zoals verslaving, mentale gezondheid, de weg kwijt zijn,... Het klinkt muzikaal ook experimenteel, met wat bellen/klokken (?) die de entree maken hier en daar. De klassieke off-beat vocals en ruizige gitaren zijn trouw aan het genre, zoals we het graag horen.


Again, jammer dat ik dit nu pas ontdek. Maar blij deze te mogen delen :-)


(Sinitta Leunen)


Releasedatum: 18 november 2022luister


Lees


West Wickhams are a two piece Psychedelic Garage Noir from the Isle of Scilly, Tresco.


facebook

bandcamp
bottom of page