top of page

Albums | We Butter The Bread With Butter, Das Album


Als ik metal zeg in het Duits, dan denkt iedereen automatisch aan Rammstein toch?

Als ik dan zeg dat WBTBWB ook al sinds 2007 onze oren mag terroriseren dan wilt dat zeggen dat we hun ondertussen wel serieus mogen nemen. Maar moeten we hun serieus nemen. Dat is wat ik ga proberen te weten te komen.


Na veel personeelswissels en de terugkeer van een stichtend lid is WBTBWB herleid tot een duo. Een duo dat je een UPPERCUT uitdeelt. Want hun mix van electronica en deathcore is iets wat zij maar dank ook enkel zij tot in de perfectie kunnen uitwerken. In 2020 deden ze nog een remix voor het nummer HYPA HYPA van het al even geschifte Duitse collectief Eskimo Callboy.


Dit jaar staan ze er dus terug. En daar mag je blij om zijn. Wat een heerlijk gevoel om iets als 'Schreibwarenfachverkäufer' mee te brullen in het gelijknamige nummer. Of om op volle snelheid mee te surfen op het nummer over elektrische steps 20km/h.


Lauft klinkt (vooral in de intro) dan weer als Scooter (die ons nog altijd niet verteld hebben hoeveel de vis nu uiteindelijk kostte) na 20 Red Bulls, 3 xtc pillen en een slapeloze nacht.

Jump N Run klinkt als een mengeling van een 80’s spelcomputer die gevraagd werd een nummer te componeren voor Bring Me The Horizon anno 2010. Fan van nr’s over vingers die te klein zijn? Of zelf een lid van de “te-kleine-vingers-vereniging”? Eindelijk een band die aan je denkt. Meine Finger Sind Zu Klein laat te wereld weten dat het blijkbaar een hel is om je veters te binden met veel te kleine vingers. Kijk, We Butter The Bread with Butter kaart maatschappelijk verdoken thema’s aan. Die Deutscher schaffen das!


Metal is de ode aan Nu-metal die we misschien niet wisten dat we ze nodig hadden. Over ode’s gesproken. De beste post-concert maagvuller, de good ol’ trust doner kebab, heeft er nu ook eentje. Angriff der Dönerteller gaat er sowieso voor zorgen dat je na het lezen van deze review je de app van takeaway.com opent en je een kleintje met looksaus gaat bestellen. Misschien moet je dan ook vragen om het kebabbroodje ook te beboteren?


Het laatste liedje Letzter Song laat niets aan de verbeelding over. Het is namelijk het laatste liedje en gaat over het feit dat het het laatste liedje is. Nu hoop ik dat Das Album niet het laatste album gaat zijn van WBTBWB. Zeven jaar wachten op nieuw werk was best lang en de wereld heeft nood aan goed uitgewerkte toffe vrolijke muziek. Muziek die je doet lachen, muziek die je het gevoel geeft dat het toch nog zo slecht niet is in de wereld. En dat allemaal dankzij een boterham met wat brood


- Andy Decroos -


Releasedatum: 27 september 2021Luister

Comments


bottom of page