top of page

Albums | Victorius, Dinosaur Warfare Pt. 2 - The Great Ninja War


Het zal nu bijna drie maanden geleden zijn dat ik de music video van Dino's and Dragons tegenkwam bij mijn recommended video's op YouTube. Later die dag, tijdens het schrijven van het sounds artikel over dit nummer, kwam ik er achter dat ik deze mannen een dikke week later live zou zien als voorprogramma van Serenity. Wat een show was me dat! Victorius heeft mijn hart weten te veroveren met hun powermetal muziek over dino's, draken, ninja's, lazers en God weet wat nog allemaal.


Tijdens die liveshow kregen we ook al een sneak peak te horen van dit nieuwe album; Night of the Nuclear Ninja zat namelijk in hun setlist, terwijl dit nummer helemaal nog niet uitgebracht was en dit maakte me alleen maar meer benieuwd. Ik moet je zeggen, ik ben absoluut niet teleurgesteld! Buiten de singles die al eerder uitgebracht werden staat dit album vol met nog een hele boel andere bangelijke tracks! Al is Dino's and Dragons is wel echt een van mijn favorieten. Ik heb zelfs lang gedacht dat dit mijn absolute favoriet zou blijven; super catchy, hoog meezinggehalte, stevige riffs, een briljant nummer gewoon. Ik ben er ook van overtuigd dat dit een van hun grootste hits gaat worden en dat ze deze live zullen moeten spelen tot ze hem beu zijn en dan nog veel vaker omdat hun fans anders niet tevreden naar huis gaan.


Maar eerlijk? Er waren nog een aantal tracks die me ongelooflijk wisten te verrassen, waardoor DnD uiteindelijk mijn nummer twee werd van het album. Die Night of the Nuclear Ninja is er zo eentje, maar ook God or Roar. Het ritme van deze track is zo anders, maar het spreekt me enorm aan, wat een episch refrein heeft die. Dan ga je denken, ja oké alle singles die ze hebben uitgebracht en dan deze twee, dat zullen al mijn favorieten dan wel zijn, maar nee! Ze blijven met bangelijke muziek naar uwe kop smijten, deze mannen! Het is namelijk Tyrannosaurus Steel die uiteindelijk mijn absolute favoriet werd. Dat refrein weet mij elke keer omver te blazen en ik kan je garanderen dat, als mijn stem (en ikzelf) niet kapot zou zijn na Graspop, ik deze al vier dagen aan het meezingen was in mijne living en stond te springen en headbangen.


Als je fan bent van powermetal heb ik echt geen idee wat ik nog meer kan doen om je te overtuigen. Dit is gewoon een geweldige band die vandaag een bangelijk album met een veel te lange naam op de wereld heeft losgelaten waar ik non-stop naar kan blijven luisteren. Fan van Dragonforce en/of Gloryhammer? Bij Victorius is het net alsof die twee op de een of andere vreemde manier een powermetal-baby gekregen hebben, dus je kan er maar beter ineens vanuit gaan dat ook jij, ja jij, fan zal worden van deze band.


Releasedatum: 24 juni 2022


Luister

Lees

Dinosaur Warfare Pt. 2 – The Great Ninja War sets off with a monumental introduction, cracking open this mystical world as it flows into “Victorious Dinogods”. The track initiates battle with relentless power metal as the mighty dinogods resurrect to protect mankind against the space ninja attack. Luckily, the dinogods don’t stand alone, as they are proudly joined in battle by the “Mighty Magic Mammoth”, awakened by a fiery comet. But wait, there are more brothers-in-arms (and songs) on their way – like “Juarassic Jetfighters”, “Triceps Ceratops” and “Tyrannosaurus Steel”. The three join forces to fight the ninjas and their fearsome dragon, as fabled on smashing track “Dinos and Dragons”, spiced with an intense guitar solo praising the tradition of speed metal with a remarkable virtuosity. A foreshadowing of what’s to come when the ninjas take command is described with “Katana Kingdom Rising”, setting off with stomping drums that lead to an anthemic chorus. Strong symphonic elements are witnessed on “God of Roar” as well as on the powerful track “Night of the Nuclear Ninja”, which tells the story of the space ninjas transforming into even deadlier, nuclear versions of themselves. This is when another grand figure joins the fold: the giant “Powerzord”, a mighty robot lord, who comes to the aid of the dinosaurs in battle with the aim of finally freeing mankind from the space ninja threat. Will the dinos and their brave supporters manage to prevent the nuclear ninja kingdom from rising? Find out on Dinosaur Warfare Pt. 2 – The Great Ninja War – a roaring good time for all!Comments


bottom of page