top of page

Albums | Trollfest, Flamingo Overlord


De naam Trollfest was niet onbekend voor mij, maar het was de eerste track van dit album; Dance Like A Pink Flamingo (welke overigens ook de eerste single was), die me écht bekend maakte met hun muziek. Een nummer waar ik eerst nog mijn twijfels bij had; "het refrein is super leuk een catchy, maar zijn die hoge screams wel mijn ding?", maar ondertussen heb ik deze al plat gedraaid. Dit was ook de track waarmee Trollfest deelnam aan Melody Grand Prix en een poging deed om Noorwegen te representeren op het Eurovisiesongfestival. Helaas ging Subwoolfer met die prijs lopen, ook niet slecht, maar ik was heel benieuwd hoe deze balkan metal het zou doen en hoe de rest van Europa deze muziek zou opvatten. I guess we'll never know.


Ook de laatste single die de band uitbracht van deze Flamingo Overlord, All Drinks On Me, werd al snel een van mijn favorieten van het album. Wat een vrolijk en catchy nummer. Die heeft hier al vaak op repeat gestaan en niet alleen omdat Jonne van Korpiklaani hierop zingt. Ik wil het meezingen, ik wil er op dansen, ik wil het live zien en er alles op geven! Een oorwurm die ik echter niet had zien aankomen is Flamingo Libre. Toen ik die single voor het eerst hoorde had ik meer een meh-gevoel maar eerlijk... die heeft van alle songs op het album al het meest in mijn hoofd gezeten! Dan zit ik rustig te ontbijten en opeens, uit het niets: "Come on everyone let's drink. Something very, very cold and nice and pink", zit ik op mijn fiets onderweg naar het werk: "Let's share a cold Flamingo Libre", het houdt maar niet op. Hetzelfde geldt ook voor Twenty Miles an Hour. De strofes wisten me in het begin niet te overtuigen, maar dat refrein blijft nu eenmaal hangen en uiteindelijk kan je niet anders dan van dat nummer te houden.


De single die me wel vanaf de eerste luisterbeurt helemaal meehad is Piña Colada. Metal met een reggeaton beat, ik had het nog nooit gehoord en had er nooit bij stilgestaan dat dit zou kunnen werken, maar het klinkt zo leuk! Dit nummer heeft iets nieuw, origineel, vrolijk, catchy... Ik vind het geweldig. Het is zo een track die je opzet wanneer je even uit een dipje moet komen of je hoofd wil leegmaken. Een nummer met een musicvideo waarvan je instant een smile op je gezicht krijgt. Ik kan hier letterlijk over blijven doorgaan, maar dan zou je dit artikel waarschijnlijk snel beu worden.


Flamingo's en alcohol, als iemand die niet echt drinkt zijn dit twee dingen die niet standaard in mijn hoofd zitten, maar de afgelopen dagen heb ik aan niets anders kunnen denken. Om te zeggen dat Flamingo Overlord me aangenaam wist te verrassen, is dus een understatement. Zowel de singles die eerder werden uitgebracht als de andere tracks van het album klinken heel leuk. Het is muziek die je niet al te serieus moet nemen, maar zoals jullie misschien ondertussen al weten, ben ik daar wel voor te vinden. En wie wordt er nu niet vrolijk van om een aantal metalheads met stevige baarden in roze flamingo pakjes te zien ronddwarrelen op een podium?


Releasedatum: 27 mei 2022


Luister


Lees

More flamboyant than Elton John, as intense as Slipknot, cooler than Limp Bizkit and boasting dance tunes that would make even ABBA proud —TROLLFEST has it all and more. In addition to their beloved trademarks, on Flamingo Overlord,TROLLFEST don’t shy away from adding new elements to their already expansive soundscape.


Catchy, groovy and threatening to have you seeing Flamingos wherever you walk in life, TROLLFEST’s Flamingo Secret Agents will soon be everywhere.


Flamingo Overlord begins with the insanely catchy “Dance Like A Pink Flamingo” – the unforgettable track made world-famous with the band’s zany performance at Eurovision qualifier Melodi Grand Prix earlier this year – clearing the way for the bar anthem “All Drinks On Me”, which keeps the energy and drinks flowing before venturing into “Twenty Miles an Hour”. The track continues the party with a groovy funk flavoured sound, featuring a rap and saxophone solo that will leave listeners going bonkers! “Flamingo Libre” will soon whisk you away and have you dreaming of tropical drinks and magical nights, while “Pina Colada” stands as a much-needed summer anthem best suited for blasting while convertible cruising. Flamingo Overlord closes with the mysterious “Bob Venke”, telling the unlikely story of the mighty Flamingo Overlord's quest for world domination.
Komentáře


bottom of page