top of page

Albums | The Pale Kokonuts - The Pale KokonutsEIN-DE-LIJK is het zover. Boys and girls, The Pale Kokonuts hebben nieuwe muziek gedropt onder het kersverse label Poetwannes Records! Resultaat: *chef's kiss*.


Het eerste nummer gooit de vislijn uit en haalt u traag maar zeker naar binnen. He's The Man heeft een heel catchy refrein. "It's so unfair that a guy like me must swear..." Het blijft makkelijk dagen in het brein nazinderen. Zo begint een heerlijk muzikaal negengangenmenu.

Trouw aan hun grooviness, verschijnt het zeer suave nummer People From als vierde. Die smeuïge bassline... plus de schrille stem van de frontman maakt deze combinatie tot een plaatje om stukje per stukje te ontdekken, laagje per laagje binnen te laten komen. 't Klinkt zoals de gastvrijheid die men enkel in kleine dorpen vindt. Met een vleugje insanity die ook enkel daar broeit. I like. De opeenvolging met het nummer Jonnie dwingt de nummers in volgorde te luisteren, pluspunt!! Hier klinkt de bass wel een beetje zoals bij het vorige. Maar krijgen we ooit genoeg hiervan? Nah... Er is een soort volwassenheid aan hun muziek aan het binnensijpelen met deze release die mijn oren bekoren. Het klinkt allemaal meer afgelijnd en nauwkeuriger dan hun vorig werk. Ze sluiten dit album af met het zomerse en heel dansbare Reggeatrashka. Two-step vooral mee, geen schaamte, we doen het allemaal op dat opzwepend deuntje.


Om over stijl te spreken, klasseer hun onder "happy garage indie". Ze zijn nochtans moeilijk te vergelijken met andere bands die ik ken. Ze komen in de buurt van King Gizzard maar dan Britser (?) en met een hoger dopamine-gehalte. Het gehele album heeft ook iets ontwapenends. Doorheen het stoere gitaarwerk en de schrille zang tonen ze hier en daar ook het diepste, binnenste van hun ziel. Een heel mooi geheel. Wat trouwens opgemerkt werd in Hasselt tijdens de release show van dit album. Wat een schot in de roos!


Om allemaal af te ronden en samen te vatten: als dit album het aperitief is dan zit ik klaar met mes en vork in de hand om het hoofdgerecht te verorberen. Keep your eyes and ears out voor die mannen, want dit verhaal lijkt mij nog maar pas begonnen!


(Sinitta Leunen)


Releasedatum: juni 2023luister


Lees


The Pale Kokonuts maken stevig lawaai vanuit hun repetitiekot in Wezeren, Landen. Meer is over de band niet geweten. Behalve dan dat ze weten te grooven.

Comentarios


bottom of page