top of page

Albums | The End Machine - The Quantum PhaseWat in 2018 ooit als een project begon met bassist Jeff Pilson, gitarist George Lynch, drummer Mick Brown en vocalist Robert Manson, groeide door naar een band. In 2021 volgde de opvolger en nu is het tijd voor hun derde schijf ‘The Quantum Phase'. De line-up onderging wat wijzigingen en zo vervoegden vocalist Girish Pradhan (Joel Hoekstra's 13) en Steve Brown de originele bandleden. We spreken over een Frontiers release, dus Alessandro Del Vecchio mixte en masterde het album.

 

Het album begint nogal duister met het anthemische Black Hole Extinction. Wat zoekend krijgt het nummer vorm en na een gillende verwelkoming spint het nummer helemaal op. Rauwe vocalen grijpen je bij de keel. Silent Winter gaat van start met een sfeervolle gitaarsolo. Het nummer kent in het begin een erg rauwe en aanvallende zanglijn, die naar thrash neigt. Het is een nummer over de sombere vooruitzichten voor de mensheid als we doorgaan op onze huidige weg en daar kan natuurlijk geen vrolijk deuntje op gezet worden.

 

Maar het kan ook gewoonweg straight forward rock ’n roll, zoals in Hell Or High Water en het opzwepende Killer Of The Night, dat je met zijn “wow wow” uitnodigt tot meezingen. Pradhan’s rasperige stem zit hier als gegoten. Een vleugje blues en een lange, vurige gitaarsolo hoor je in Stand Up. Voor elk wat wils en dat houdt het boeiend. Het album wordt afgesloten met het uptempo Into The Blazing Sun, het enige nummer op de set dat korter duurt dan 4 minuten en het album eindigt op een vrolijke, energieke noot.

 

Girish‘s rock'n'roll-stem van is zowel melodieus als rasperig en geeft elk nummers een uniek tintje. Met elf krachtige rocksongs is deze derde schijf een schot in de roos. De diversiteit in de nummers zorgt voor dynamiek. De rode lijn van stevig gitaarwerk blijft verantwoordelijk voor het DNA in het geluid, maar daarbij zorgt de ongegeneerde zangstijl van de nieuwe vocalist voor een pak extra power. Opnieuw dat stapje verder, benieuwd waar dit naartoe gaat.


Releasedatum: 08 maart 2024


Luister

Commentaires


bottom of page