top of page

Albums | Sunstorm - Afterlife


De bezieler van Sunstorm is niemand minder dan platenbaas Serafino Perugino. Hij bedacht een project dat oorspronkelijk ontworpen was om een melodieuze rock / AOR stijl te creëren, waar zanger Joe Lynn Turner’s de centrale spilfiguur zou worden. Intussen zijn we vijf schijven verder en kwam de vraag van de fans om het meer melodieuze AOR geluid van de eerste albums terug te halen. Daardoor werd na gesprekken met producer en songwriter Alessandro Del Vecchio, besloten om de vocalist door Ronnie Romero te vervangen. Die kerel blijkt de laatste tijd erg gewild te zijn, hij is intussen al vocalist in Lords Of Black, Rainbow en CoreLeoni, maar daarnaast ook veel gevraagde gastzanger.


Het moge duidelijk zijn dat Ronnie zich erg goed voelt in het melodieuze rockwereldje want in de voorbije nummers weet hij meerdere keren uit te blinken. Luister maar naar de opener Afterlife en One Step Closer, waar zijn ruwe en hese vocalen goed uitblijken en het nummer een extra scheurend tintje meegeeft.


De nummers zijn goed uitgewerkt om zijn vocalen voluit te laten presteren, al vergat de voorspelbare en alom overheersende Del Vecchio nooit om zelf uit de spotlights te komen. Feit hiervan is het groovy Born Again, waar de Hammond heer en meester is en voor een rustiek tintje zorgt. Sunstorm komt met de wissel achter de microfoon wel een stuk steviger naar voor, maar dat zullen de Romero fans enkel toejuichen.

releasedatum: 12/03/2021

Luister


bottom of page