top of page

Albums | Revolution Saints - Against The WindsIn 2015 had Serafino Perugino het idee om bassist/zanger Jack Blades (Night Ranger), drummer/zanger Deen Castronovo (Journey), keyboardspeler, producer Alessandro Del Vecchio (Hardline) en guitarist Doug Aldrich (Whitesnake) samen te brengen. Hoe Frontiers er telkens in slaagt om superbands te maken door topmuzikanten bij elkaar te zetten, het is mysterieus. Zeker als na een eerste geslaagd album in 2015 twee jaar later er ook een tweede en in 2020 een derde succesvol vervolg komt. In 2022 komen Joel Hoekstra (Whitesnake) en Jef Pilson (Dokken, Foreigner) bij de band en het jaar daarop komt ‘Eagle Flight’ uit. Met deze vijfde schijf in negen jaar tijd is het gelukt om Deen Castronovo van achter het drumstel vandaan te halen en plaats te nemen achter de microfoon, want de man heeft een strot om U tegen te zeggen. Verwacht je terug aan een set melodieuze rockers die hun wortels in de eighties hebben.

 

‘Against The Winds’ begint wat zoekend, maar het bouwt op naar een melodieus refrein, waar je gewoonweg gelukkig van wordt. Stilzitten is geen optie meer mar dergelijke epische nummers die de afzonderlijke muzikale kwaliteiten enkel etaleren. Het titelnummer vervolgt en doet naar mijn mening daar nog een schepje bovenop, zeker qua zang en melodie. Plots gaat het nummer een versnelling hoger om naar een erg catchy refrein te brengen, die al dagen in mijn hoofd blijft hangen. Je hoort flarden van Journey in de melodieuze zanglijnen. Deze krijgt zonder twijfel een streepje extra achter zijn titel, want de schitterende gitaarsolo bezorgt je kippenvel. Moeilijk om deze nog te overtreffen. ‘Fall On My Knees’ zet met een donderende ritmesectie een tandje bij. Het langzame tempo van ‘Can't End It Right Now’ zorgt ervoor dat de instrumenten met de vocale lijnen mooi matchen tot een modern geluid. Hoekstra's opwindende solo valt op in ‘Will I See You Again’, waarmee de band laat horen dat ze ook snellere metalsongs kunnen maken. Ook in ‘Show Me Your Light’ horen we een uitmuntende snarenplukker aan het werk. Vlak voor de afsluiter laat ‘Diving Wings’ nog zijn klasse uitstralen met het opbouwende ritme, dat Castronovo noodgedwongen uit zijn pijp laat komen.


Het is puur genieten hoe deze sublieme muzikanten er opnieuw in slaagden om een handvol energieke en toch emotionele nummers te maken. Ze behoren terecht tot de pijlers in het muziekgenre.


Releasedatum: 09 februari 2024


Luister
Lees

Revolution Saints, de band onder leiding van Journey-zanger/drummer Deen Castronovo, start in 2024 met een nieuw album, 'Against the Winds', als opvolger van het geweldige album 'Eagle Flight' uit 2023. Samen met collega-rockers bassist Jeff Pilson (bekend van zijn werk met Foreigner en voorheen van Dokken) en gitarist Joel Hoekstra (van Whitesnake en voorheen van Night Ranger) heeft de nieuwe generatie - REVOLUTION SAINTS MKII - fans een boeiend album geschonken dat klaar staat om de passie voor melodieuze rock weer aan te wakkeren.bottom of page