top of page

Albums | PVRIS, Use Me


Daar is het langverwachte 3de album van PVRIS dan eindelijk! Use Me zou oorspronkelijk uitkomen op 1 mei, maar dit werd vanwege de pandemie verzet naar 10 juli. De band besliste om de release datum een tweede keer uit te stellen omdat zij het niet gepast vonden om reclame te maken voor hun nieuwe album tijdens de Black Live Matters protesten. We moesten dus iets langer wachten maar de opvolger van All We Know of Heaven, All We Need of Hell is er!


Net voor de release kregen we nog verrassend nieuws: gitarist Alex Babinski werd uit de groep gezet wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie, waardoor ze nog met twee overblijven. Hij ondernam intussen gerechtelijke stappen om zijn onschuld te bewijzen. To be continued...


Dat front vrouw Lynn Gunn een enorm sterke stem heeft, weten we al langer. Ook op Use Me bewijst ze dit nog eens. Ze neemt haar rol als kloppend hart van PVRIS opnieuw op en stapt in het onbekende. Zo laat ze haar angsten achter zich en ontdekt ze een herwonnen vrijheid. Een beetje jammer, maar het album telt ook drie liedjes die we al kennen. Hallucinations, Death Of Me en Old Wounds kunnen we terugvinden op hun EP die vorig jaar uitkwam. Zo blijven 9 nieuwe liedjes over, waaronder de titel song Use Me, een collab met hip hop zangeres 070 Shake. Het is ook meteen de eerste samenwerking voor PVRIS.


Use Me is een mooie mix geworden tussen het bekende en onbekende. PVRIS slaagt er opnieuw in een album uit te brengen waarop fans kunnen dansen zonder dat het echt dans muziek is.


Releasedatum: 28 augustus 2020luister
lees

PVRIS (spreek uit als 'Paris') kwam een eerste keer boven water tijdens de Vans Warped Tour in 2013. Hun muziek is een catchy combinatie van alternatieve rock, mainstream pop en upbeat dance. De krachtige stem van frontdame Lynn Gunn doet het totaalpakket kloppen als een bus en live is het drietal een ware sensatie. 


(bron: Trix)

Comments


bottom of page