top of page

Albums | Plunder - Vrijhaven


Na de release van een ep in 2019 komt de piraten-partyband Plunder nu met hun eerste studioalbum Vrijhaven.


Vrijhaven staat vol met snelle feestnummers die het op festivals en tijdens concerten onwijs goed zullen doen, afgewisseld met een paar hele gevoelige nummers. Eigenlijk zoals de feestjes van Plunder ook zijn.


Het album trapt af met het nummer De beest is los, en zoals de titel al zegt, Plunder gaat los. Het is een heerlijk feestnummer, dat het album de verdiende introductie geeft. De nummers daaropvolgend zijn in dezelfde trant. Ze gaan over vrijheid, feesten en het leven van een buitenbeentje, zoals piraten zijn.


Zanger Lennart Boonstra zegt in hun persbericht: “Het piratenthema staat voor mij symbool voor vrijheid en het anders durven zijn. Met onze liedjes brengen we vaak een ode aan hen die afwijken van de norm. Vaak zijn dat - net als wijzelf - mensen die op zoek zijn naar vrijheid om te kunnen zijn wie ze willen zijn.”


Vanaf het nummer Vrienden en vreemden krijgt het album een ander gevoel. Dit nummer gaat over volwassen worden en het daarbij leren dat het leven, je dromen, en je vrienden over de tijd veranderen. En hoewel het even wennen is aan het geluid van Lennart in een ballade (zeker na alle feestnummers daar voor), geeft dit nummer wel kippenvel.


In het tweede deel van het album zijn het vooral de zachtere, meer emotionele nummers die opvallen. Persoonlijk raakt het nummer Demonen mij heel diep. Het gaat over de demonen in je hoofd en geeft het een fantastische uitleg over het dagelijkse gevecht tegen negatieve gedachten en geestelijke gezondheid.


Als laatste wil ik iedereen wijzen op het nummer Zware golven, het enige nummer dat door Femke Oevering wordt gezongen op dit album. Een woord: geweldig!


Terwijl er duidelijk nog ruimte voor groei en ontwikkeling is van de muziek en de muzikanten zelf, is Vrijhaven echt wel een heel mooi eerste visitekaartje voor een nog relatief jonge band.

Releasedatum: 2 juli 2021


Website


luister

Lees


Trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd!
bottom of page