top of page

Albums | Mother, Interlude I: The Loving Care Of A Mother For A Child


(nvdr: gezien geen videomateriaal beschikbaar van Interlude, hier nog eens een 'oudje')


Donderdagavond. Veelal spannend aftellen naar nieuwe releases die ons de dag nadien staan op te wachten. Ook vandaag was zo’n dag van wachten en aftellen. Wachten op het tweede album van Mother, dat uitkomt via Consouling Sounds. Yes! Ik ben stilaan een pro aan het worden in het schrappen van namen op mijn lijstje ‘te beluisteren artiesten’!

Natuurlijk liet ik me in mijn enthousiasme even misleiden. Interlude I: The Loving Care of a Mother for a Child? is een 'short story' als overbrugging naar dat nieuwe album. Ben ik klaar om me te laten onderdompelen in deze interlude? Helemaal niet!


Wie is Mother? Ik weet niet eens hoe hun eerste plaat klinkt? Tijd om wat vooronderzoek te verrichten.

Feest! Want… alweer een ontdekking van Belgische makelij! Een trio uit het West-Vlaamse Oostende.

Ik neem mijn muzikale blender er terug bij. Als ik het internet mag geloven, kan ik deze keer wat post-, black- en sludge metal in mijn blender gooien. Ik ben best wel benieuwd wat daaruit zal komen.


Nog steeds donderdagavond. Nog een uurtje te gaan voor de release. Ideaal om Mother wat te ontdekken en eerst eens te proeven van hun eerste album I.

Een klein uur wegdromen in bad. Een uur dat werkelijk voorbij is gevlogen. Want wow! Mother had me volledig mee. Compleet opgaan in het verhaal van zes nummers lang die ze brengen. Met koud badwater tot gevolg. Spijtig dat ik hen nog niet eerder had opgezocht. Dit is écht een goeie ontdekking!

Wat ik in mijn muzikale blender heb gegooid is er erg smakelijk uitgekomen! Nu ben ik uiteraard nog meer benieuwd naar dat nieuwe album.


Volledig in de sfeer ben ik nu wél klaar om me te laten onderdompelen door Interlude I: The Loving Care of a Mother For A Child. Middernacht. Vrijdag. Release day!

En we gaan terug voor een ‘first impression’.


Een kortverhaal, om de leegte van het niet kunnen optreden te overbruggen. Zo is Interlude I ontstaan.

Een dertien minuten durend verhaal met terug heel wat verschillende invloeden.

Al vond ik de shake die ik eerder in mijn blender had, iets zoeter van smaak. Ik proef nu precies wat minder ‘post’ invloeden.

Één nummer. The Loving Care of a Mother for a Son begint heel direct. Het komt diep binnen. Gaat hard. Wat ervoor zorgt dat er een ander gevoel wordt opgewekt dan bij hun debuutalbum.

Een sfeer wordt opgebouwd. Voelbaar, maar nog niet wetende welke kant het uitgaat. Tot alles na tien minuten letterlijk losbarst en monotoon geraas anderhalve minuut later abrupt wordt afgebroken en stilte primeert. Rust? Onrust? Ik weet het even niet voor een paar seconden.

Tot ik word meegezogen in een draaikolk. Twee minuten lang, heel langzaam naar beneden toe.

Zonder harde val. Zonder bodem. Heftig.


- July Bara -

Releasedatum: 19 november 2021luister


lees

With 'Interlude I: The Loving Care Of A Mother For A Child' we are releasing new music. 'Interlude I' is a short story written within the same universe as 'I' and is a bridge to our next full album.

We started writing 'Interlude I: ...' during the release of our debut album 'I'. We wanted to bridge a period in which we were not able to perform on stage. So came the short story 'Interlude I', written within the same universe as 'I'.

We reached out again to Jeff Claeys from elstudio to help us record and mix the interlude, as we appreciate his out of the box approach and analog way of recording music. As with the recording of 'I', he truly helped us translate the honesty and genuineness of our sound.

We hope you will enjoy what we created.

'Interlude I' is being released digitally on 19/11. Vinyls are coming on 10/12. You can pre-order through Consouling SoundsComments


bottom of page