top of page

Albums | Mastodon, Hushed and Grim


Na 4jaar wachten is het er eindelijk, Hushed and Grim het nieuwe dubbel album van Mastodon.

De eerste single die op ons werd los gelaten is Pushing the tides, die kwam binnen als een krachtige wervelwind. Iets wat we gewoon zijn van hen en waardoor de die hard Mastodon fan na lang wachten dit prima kon smaken als binnenklopper .

We konden ons na deze single niet ontdoen van de indruk dat we ons mochten klaarstomen voor krachtig en stevig beukwerk.


Al vrij snel kregen we een tweede nummer te horen Teardrinker met dansbare ondertoon en catchy gitaargeluiden .

De zangpartijen worden ingenomen door Troy Sanders en Brann Dailor , door de afwisseling in zang is de intensiteit en diepte van het nummer heel goed hoorbaar.

Na het horen van deze toch wel verschillende nummers blijven we achter met een mysterieuze vibe en liggen onze verwachtingen hoog voor het volledige album.


Nog geen maand later arriveert er een derde single Sickle and Peace.

Het neemt ons mee op een wervelende, epische reis waarin de zware emoties met betrekking tot de dood worden onderzocht.

Het nummer begint met een spookachtige, kinderlijke boodschap.

Ze wagen zich op progressief terrein waarbij zowel melodische als emotioneel zware momenten worden ontvouwd.


Benieuwd begin ik aan mijn eerste luisterbeurt van het volledige album.

Vrij snel is het mij duidelijk dat het klinkt als een samensmelting van Crack the Skye en Emperor of sand. De opener is het stevige Pain With An Anchor , stevig opgevolgd door The Crux.

Dan gaan we de iets rustigere toer op met Sickle And Peace ,More Than I could Chew, The Beast, Skeleton of Splendor en Gigantium.

Teardrinker, Pushing the Tides en Peace And Tranquility brengen terug de stevige gitaargeluiden naar boven evenzeer als Savage Lands.

Gobblers Of Dregs en Eys Of Serpents zijn toch wel twee prachtige uitschieters op deze plaat. We zijn altijd gewend geweest aan de korte en krachtige nummers bij Mastodon , maar deze twee hebben meer weg van een Led zeppelin vibe met hun melodieuze gitaarspel waardoor deze songs 6 tot 9 min duren .


Deze plaat is voor mij een prachtige bundel van intensiteit, kracht en stevige emoties .

Ze behouden hun herkenbare mysterieuze sound maar laten tochwat meer diepgang en spanning zien.

Deze plaat was het wachten waard en wil ik zo snel mogelijk live beleven , dus een kaartje voor Graspop zou ik zeker aanraden!


Releasedatum: 29 oktober 2021Luister

Comments


bottom of page