top of page

Albums | Knuckle Puck, 20/20


Knuckle Puck wist in 2015 veel poppunk harten te winnen met hun eerste album Copacetic. Dit succes werd vervolgd met Shapeshifter in 2017. Een beetje later dan initieel gepland, maar nu is het tijd voor nummer 3: 20/20! Het doel van hun nieuwe album is mensen goed laten voelen over zichzelf. Velen hebben de neiging te kijken naar wat ze niet zijn en hebben hier dan ook moeite mee. Met 20/20 wil Knuckle Puck dat luisteraars zich juist goed gaan voelen over alles wat ze wel zijn en te bieden hebben, aldus Nick Casasanto van de groep.


Als een album start met een goede poppunk song, dan heb je al snel je publiek mee, en dat is op bij 20/20 zeker het geval. Dat voorbeeld wordt gevolgd door Tune You Out, waarbij de intro meteen zorgt voor een blijvend enthousiasme, en Sidechain. Earthquake is een leuke, doch beetje cheesy en poppy lovesong. Maar zoals gezegd is het een album dat positiviteit wil verspreiden, en daarin past Earthquake perfect. RSVP, dat als eerste uitkwam en waaraan ook de aankondiging van dit album verbonden zat, zingen fans overal hoogstwaarschijnlijk intussen al uitbundig mee. De enige samenwerking op het album is Breathe, een collab met Derek Sanders van Mayday Parade. Het is ook meteen een gloomier song die simpel maar krachtig is met de woorden 'just don't forget to breathe'. Into The Blue is weer een rasechte poppunk song terwijl er met Green Eyes (Polarized) een adempauze wordt voorzien. Het is zeker één van de beste liedjes, if not the best, op het album met mooi gitaarwerk en rustige, charmante vocals.


Met 20/20 bewijst Knuckle Puck nog maar eens wat ze in hun mars hebben. Van de poppunky Tune You Out en een poppy lovesong als Earthquake tot de enorm mooie Green Eyes (Polarized), de jongens weten het allemaal perfect te brengen. Ik kijk alleszins al enorm uit naar een mix tussen 20/20, Shapeshifter en Copacetic tijdens optredens!


Releasedatum: 18 september 2020luister
lees

"20/20" was produced by Seth Henderson (State Champs, Real Friends) and mixed by Vince Ratti (The Wonder Years, Title Fight, The Menzingers). The album is in many ways a companion piece to Knuckle Puck's 2015 debut "Copacetic"— filtering the same youthful, wide-eyed approach of their early material through the sonic evolutions they've explored since. All at once, "20/20" is both a look back and a step forward — and most importantly, it's an album that, at its core, urges listeners to live in the here and now.


コメント


bottom of page