top of page

Albums | Innerwoud, Furie


Bij Brothers in Raw laten we ons niet graag vastpinnen op bepaalde genres en deze nieuwe langspeler van Innerwoud is daar een goed voorbeeld van. Pieter-Jan Van Assche is de echte naam en is nu klaar om zijn 2de langspeler op de wereld los te laten bij Consouling Sounds.


Ergens is het jammer dat de eerste dag van de herfst niet op een vrijdag viel dit jaar want Furie kan je het best omschrijven als een soundtrack voor de donkere dagen die er nu aan komen. Innerwoud gebruikt het enige instrument op de plaat in zijn totaliteit en dat gaat van lage ambient/drone klanken naar hoopvolle hogere geluiden.


Opener Raseri bijvoorbeeld zou perfect in een A24 elevated horror film gebruikt kunnen worden als een 14minuten durende scene waarin een camera over een mistig veld vliegt en je erbij niet goed weet wat er nu eigenlijk aan de hand is. Enkel dat het je ongemakkelijk maakt en dat je weet dat er iets aan de hand is. Dat gevoel krijg je gedurende de hele plaat. Een prachtig inspelen op gevoel en fantasie door klanken die je raken.


In de bijhorende bio wordt gezegd dat het iets voor fans van Chve, GY!BE maar ik zou er zeker ook BRUIT ≤ bij vermelden met een vleugje Jo Quail. Verwacht geen post-rock explosies, of beats, of misschien zelfs een songstructuur. Dit zijn nummers die uit het hart komen en je weten te raken op een manier dat enkel gelaagde muziek als dit dat kan.


Een donkere herfstplaat die de bladeren van de bomen in slow motion zal doen vallen. Je doen stilstaan bij de kracht van de natuur en het positieve aan loslaten.


Releasedatum : 23 September via Consouling SoundsLuister :
Comments


bottom of page