top of page

Albums | Fire From The Gods, Soul Revolution


Het is eind oktober wat betekent dat ook het derde full-length album van de Amerikaanse rockers van Fire From The Gods in zijn geheel te beluisteren is! Eerder waren al tracks zoals Thousand Lifetimes, SOS, titeltrack Soul Revolution en World So Cold te horen en deze klonken al veel belovend voor de rest van het album. De rest van Soul Revolution maakt het gelukkig ook waar.


Op Soul Revolution doet Fire From The Gods gelukkig nog steeds waar ze goed in zijn, het overbrengen van emotie en een boodschap in hun muziek, en zijn ze weer sterk in het blenden van genres zoals alternatieve rock, metal, nu-metal en ragga-metal. De vocals van AJ Channer komen op het album het best naar voren in de tracks waarin hij zijn rauwe vocalen kan combineren met zijn emotievolle, sfeervolle cleans en raps. Voorbeelden hiervan zijn o.a. titeltrack Soul Revolution, I N I, Be Free, 8 Billion Rats of het meer reggae influenced en vette The Message. 8 Billion Rats is overigens ook meteen één van de tofste tracks. Muzikaal is het verrassend en de vocals van AJ zijn er ontzettend tof en divers op.


Het album klinkt wel meer gelikt dan voorgaand werk van de band, wat ik persoonlijk soms ten koste vind gaan van de rauwheid in het geluid, en een paar tracks klinken bij een volledige luisterbeurt wel een beetje als meer van hetzelfde. Wat overigens niet per se iets slechts betekent, want Fire From The Gods blijft wel een eigen herkenbaar geluid houden, maar dat zorgt er wel voor dat een track als Love Is Dangerous in het geheel minder opvalt.


Tekstueel gezien is Soul Revolution weer sterk in het overbrengen van zoals we inmiddels van de band mogen verwachten. Op muzikaal gebied blijft het niveau hoog en laat Fire From The Gods groei horen. Richting het einde van Soul Revolution is het vooral genieten met het eerder genoemde 8 Billion Rats, Rapture (Fool Dem) en Collapse. Want Collapse is één van de sterkste en meest spannende tracks op het album, misschien zelfs wel uit de discografie van de band, en is er hopelijk één die ze ook aan hun live set gaan toevoegen.

Een sterke release en aanrader dus om te luisteren en nu hopen dat Fire From The Gods weer snel deze kant op komt voor een aantal shows.


Releasedatum: 28 oktober 2022Luister:

Lees Soul Revolution, the newest album from Austin-based rockers Fire From The Gods, was produced, engineered, and mixed by Erik Ron (Godsmack, Motionless In White, Panic! At The Disco). The CD, cassette and multi-variant vinyl release masterfully blends feelings of inspiration and aggression with the feeling of soul searching. For some artists making music isn't a choice, it's fueled by something larger than themselves. This is undoubtedly true of Fire From The Gods whose brand mantra sees them adopting the tagline “In Us We Trust” meaning “we the people” are responsible for change; a unifying statement in order to try to prevent society from succumbing to the growing malaise brought on by soul-sucking technology, divisive politics and environmental destruction.


bottom of page