top of page

Albums | Fallen Sanctuary, Terranova


Als fan van Serenity en iemand die de band in april nog live gezien heeft, klonk het idee van een nieuwe band onder leiding van zanger Georg Neuhauser en Gitarist Marco Pastorino van Temperance als muziek in de oren. De eerste single van Fallen Sanctuary: Broken Dreams wist dat positieve gevoel alleen maar te vergroten. Ook titeltrack Terranova blies me meteen omver. Fallen Santuary doet me een beetje denken aan old-school Sonata Arctica en daar word ik alleen maar gelukkig van.


Het komt dan waarschijnlijk ook niet als een verrassing dat ik een enorme fan ben van dit album. Stevige riffs, geweldige melodieën, straffe vocals en enkele "whoa -oh -oh" momentjes; exact wat ik wil horen bij symphonische metal! Mijn favoriete nummers van het album zijn: Terranova, Broken Dreams en No Rebirth. Ik hou nu eenmaal van die vocale buildup in het refrein van die laatste.


Hun eerste album afsluiten doen ze met de rustige, akoestische meezinger Wait For Me. Ik zie het al volledig voor me; hoe iedereen met hun aanstekers of smartphones voor een lichtje zorgt en tezamen heen en weer waait tijdens dit nummer als het live gespeeld zou worden. Een slimme zet om Terranova hier mee af te sluiten als je het mij vraagt.


Als je al fan bent van Serenity, dan kan ik je alvast garanderen dat Fallen Sanctuary iets voor jou is! Ook voor fans van symphonic metal of powermetal kan ik dit album alleen maar aanraden. Voorlopig is er nog geen sprake van een volledige Europese tour, maar ik kan je garanderen dat wanneer dat wel zo is, je mij zal terugvinden voor dat podium!


Releasedatum: 24 juni 2022


Luister

Lees

It’s rare that musicians from different bands are as much on the same musical wavelength as vocalist Georg Neuhauser of Austrian symphonic metal act Serenity and Marco Pastorino, guitarist with Italian melodic metal band Temperance. The two became friends in 2018 during a joint tour and soon realised that they pretty much share musical idols and tastes. Neuhauser: “Marco and I often got talking at night on the tour bus to the next show with Serenity and Temperance. It was amazing that we have so many favourite bands in common. And since we also get along really well on a personal level and live only a four-hour drive apart, we came up with the idea of releasing an album together some day.” It would appear that “some day” has now arrived: From 24 June 2022, Neuhauser and Pastorino’s debut album ‘Terranova’, released under the moniker of Fallen Sanctuary, will be available as digipak, coloured vinyl LP and box set. The new band also features a permanent rhythm section consisting of Alfonso Mocerino on drums and bassist Gabriele Gozzi, who will complement Fallen Sanctuary live on stage.
bottom of page