top of page

Albums | Endlingr, From The Molten Vaults

De singles Rauchblau en Ponzi Pyramids zijn absoluut niet aan de muziekpers voorbijgegaan, zelf niet bij daMusic :-). Loftrompetten alom, zowel nationaal als internationaal! From The Molten Vaults kondigt zich dus aan als één van de albumhypes van 2021. Benieuwd dus of Endlingr de hooggespannen verwachtingen kan inlossen.

Wel, de inluisterbeurt was van korte duur, want na het gekende Rauchblau en Ponzi Pyramids volgt het 8.10 minuten-durende slotnummer Curtains, dat wederom bevestigt.

En dan valt het doek! Een oorgasme van welgeteld 22.42 minuten, inclusief voorspel, maar dan wel één, waar je met gemak de rest van de dag kunt van nagenieten.


Quality is more important than quantity. One home run is much better than two doubles.

(Steve Jobs)


Afhankelijk van de Britse, de Zuid-Afrikaanse of een andere nog muterende variant brengen ze hun release-concert van From The Molten Vaults op 24/03/2021 in de Democrazy te Gent. Wees er snel bij, want osh ge ne volière èt en ge steikt der te viele veugels in, hèi, ton pikken ze makander duud.


Releasedatum: 22/01/2021


Luister


Lees Endlingr is een instrumentaal, psychedelisch scape-rock trio uit Gent. Hun muziek is te omschrijven als duister, filmisch, doorgecomponeerd met riff-en scape gebaseerde passages. Aan de muziek is een onlosmakelijk visueel luik verbonden dat nauw verweven is in de identiteit van de muziek, en voert de toeschouwer mee in een intensere totaalbeleving. In het universum van Endlingr botsen we onmiskenbaar op begrippen als ontkoppeling, vervreemding, desolatie, isolatie, dystopie, nostalgia naar ongerepte natuur, een filmische bijklank (film noir) met grootstedelijke allures. De band werd opgericht in januari 2017 door gitarist Jo De Geest (John Ghost) en bassiste Kris Auman (Ladakh, Alfredo). Later werd de band vervoegd door drummer Sylvester Vanborm (FOPAW, Wallace Vanborn).Comments


bottom of page