top of page

Albums | Electric Callboy, TEKKNO


Beste lezer, ik hoop dat jij klaar bent voor een feestje, want waar ik hier de laatste dagen naar aan het luisteren ben... amai, daar kunde nie op blijven stilstaan zalleeee! Of je nu zin hebt in techno, metalcore, black metal, numetal, poppunk, serieuze nummers of teksten waarbij je twee keer moet luisteren om zeker te zijn of je het juist gehoord hebt... TEKKNO heeft het allemaal. Ergens ook best wel indrukwekkend als je er bij nadenkt, je moet het maar kunnen om al die stijlen goed over te brengen. Zowel voor de zangers als de muzikanten lijkt dit mij geen simpele taak en deze gekke Duitsers doen het zomaar even. Ik heb mij bij de helft van de nummers ook afgevraagd of het nu serieuze tracks waren of typische EC mayhem, maar uiteindelijk moet je gewoon niets al te serieus nemen en genieten.


Halverwege de tweede luisterbeurt kom ik plots ook tot een besef; "wacht... ben ik mezelf hier nu niet kei hard aan het exposen? Do I.... like... techno?". Wel... ja? Denk ik? Dit album is mij helemaal in de war aan het brengen over mijn muzieksmaak! Maar hey, als 90's baby ben ik in mijn tienerjaren uitgegaan wanneer techno enorm populair was, dus het heeft wel een nostalgische waarde.


Hoewel Pump It en We Got The Moves heel sterke nummers zijn, heb ik deze nu al zo vaak gehoord... dat ik het er eigenlijk wel een beetje mee gehad heb. En toch kan kan ik je deze keer echt niet vertellen wat mijn favoriet is op dit album... Langs de ene kant hou ik enorm veel van dat poppunk gehalte bij het iets serieuzere Fuckboi, langs de andere kant vind ik die bridge en techno invloeden in Arrow Of Love zo geweldig, maar ook het over-the-top-gehalte van Tekkno Train is gewoonweg briljant. Die tekst, de brigde, de zeer agressieve "CHOO CHOO CHOO CHOO!", simpel, maar zo goe! Ik bedoel... "Shaky shaky, sweaty sweaty, you make my spaghetti ready", beter dan dat wordt het toch niet? Ik zal dan ook enorm teleurgesteld zijn als hier geen musicvideo van uitgebracht wordt.


Eigenlijk had het album hier mogen eindigen voor mij. We weten ondertussen allemaal wel hoe ik denk over Hurrikan, ook al (en dit is bijzonder moeilijk om toe te geven) begin ik hier ondertussen wel aan te wennen, maar Neon stelde naar mijn gevoel ook een beetje teleur. Dat nummer heeft veel potentieel, maar de vocals zijn voor mij iets te "schreeuwerig".


Al bij al; TEKKNO is een geweldig album, zowel de singles die we allemaal al kennen, als het grote merendeel van de nieuwe tracks hebben een lach op mijn gezicht doen verschijnen. Soms heb je nu eenmaal nood aan goeie muziek, over een random thema, met een tekst die zo absurd is, dat je spontaan in de lach schiet en dan krijg je dus dit album voorgeschoteld.


Releasedatum: 9 september 2022


LuisterLees

Formed in 2010 under the name Eskimo Callboy, the band has already made plenty of noise in its first decade of existence, picking up newcomer awards, achieving top ten placements and causing a worldwide sensation, but judging by what's been going on in the last two years, that was just the prelude. Since the singer Nico Sallach, who joined the band in 2020, the guys from Castrop-Rauxel have been really going for it! The very first single with him broke all previous dimensions: "Hypa Hypa" not only reached over 60 million plays on YouTube and the usual streaming portals in record time but was also reinterpreted in the most diverse ways in collaboration with renowned artists such as Sasha, The Bosshoss and Saltatio Mortis.


The next single "We Got The Moves", which is also featured on the new album "TEKKNO", proved to be another hit. Especially the screamingly funny video, in which the band takes the piss out of themselves with undercut wigs and nose glasses in their typical self-deprecating manner, has been the talk of the town ever since and has received a lot of attention worldwide.


The next hit, "Pump It," also featured on "TEKKNO," whose incredibly funny clip was inspired by the aerobics videos of the Eighties, also made waves. The community even demanded that the band participate in the Eurovision Song Contest for Germany with this song, whereupon the musicians spontaneously filmed an official application. However, participation in the national preliminary round for the ESC was rejected due to an alleged lack of radio suitability, triggering a storm of indignation against the jury that culminated in a petition with over 125,000 signatures. Once again, Eskimo Callboy were the talk of the town.


In the course of the increased sensitivity in the use of ethnic terms and controversial discussions about it, the band no longer felt comfortable with their then carelessly chosen first part of the name and therefore renamed themselves ELECTRIC CALLBOY on March 9th of this year in order not to hurt or exclude anyone. Shouter Kevin Ratajczak comments aptly, "Raider is now called Twix, nothing else changes.Comments


bottom of page