top of page

Albums | Eisbrecher, Liebe Macht Monster


Toen mijn GMM-clan en ik drie jaar geleden voor het eerst van Eisbrecher hoorden, noemden we hen nog "Rammstein van den Aldi". Wanneer we hen datzelfde jaar dan ook effectief op Graspop zagen, veranderde die mening meteen. "Rammstein van den Aldi" is een heuse belediging voor wat deze band inhoudt, want naar mijn (waarschijnlijk vrij controversiële) mening, is hun muziek beter dan die van Rammstein. De energie van Eisbrecher op een podium, hoe de Alexx het publiek vanaf de eerste noten helemaal meekrijgt (en dat op een voormiddag van GMM) is echt bangelijk. De elektronische invloeden en politieke onderwerpen tillen hun nummers voor mij naar een nog hoger niveau.


Ik moet je dan uiteraard niet vertellen dat ik er enorm hard naar uitkeek om Liebe Macht Monster te mogen reviewen. Het album begint ook meteen heel stevig met Es lohnt zich nicht ein Mensh zu zein, om daarna verder te gaan met het geweldige in-your-face nummer; FAKK. De toon van het album is duidelijk gezet, want dat gevoel komt in de meeste andere tracks ook terug. Af en toe zit er eens een nummer tussen dat wat rustiger aanvoelt, zoals Wer bin ich en Himmel, maar over het algemeen zijn ze stuk voor stuk stevig en in-your-face. Iets wat we gewoon zijn van Eisbrecher en waar ik alleen maar blij mee kan zijn. Het album eindigt dan weer op een iets duisterdere toon met Es lebe der Tod.


Liebe Macht Monster staat dus vol met topnummers, maar eigenlijk, vind ik persoonlijk de eerste drie nog het sterkste. Nein Danke is ook zo'n track die het volgens mij live heel goed gaat doen, door het hoge meezinggehalte van het refrein. Eerlijk, ik kan heel veel zeggen over elk nummer om je duidelijk te maken hoe geweldig dit album is, maar je moet er gewoon zelf naar luisteren en omvergeblazen worden. Want ik kan je garanderen dat dat gaat gebeuren, zeker als je Eisbrecher op de een of andere manier nog niet zou kennen.


Releasedatum: 12/03/2021Luister

Lees

Ik heb van het pr label enkel de Duitse versie gekregen van wat je hieronder gaat lezen, ik heb heel dat spel door Google Translate gegooid, het belangrijkste er uit gekozen en de zinnen wat logischer gemaakt. Dat is dus wat je hieronder ziet. Als de zinsbouw soms wat vreemd overkomt, dan weet je nu waarom.


Liebe Macht Monster toont Eisbrecher opnieuw als een buitengewoon fenomeen in de Duitse muziekscene. Drie en een half jaar na hun nummer 1 album Sturmfahrt (2017) hebben Alexx Wesselsky en gitarist, producer / programmeur Noel Pix alle schroeven van hun onmiskenbare geluid opnieuw afgesteld en elk klein detail op de proef gesteld om de fans een aangrijpend en veelzijdig resultaat te geven. En hoewel zoveel zaken in het water gevallen zijn als gevolg van de moeilijke tijden waar we nu allemaal doorgaan, hebben de twee een ware lawine van creativiteit veroorzaakt. "De eerste belangrijke stap was: alles resetten", legt Noel Pix uit. “Om qua productietechniek niet in je eigen artistieke loop te blijven hangen, moet je soms even alles overboord gooien.


Daarom belandden alle reeds gemaakte sounds van de afgelopen jaren in de prullenbak. En hoewel dit soms een pijnlijk proces was, loonde het uiteindelijk hoorbaar zijn vruchten af. Het is het beste om op een blanco vel papier te schrijven." Wesselsky vult aan: “We begonnen net, gingen toen gewoon verder en stopten pas toen we helemaal klaar waren. Motto: Go with the flow." “Voor ons is het altijd zo geweest: pas wanneer je zelf weggeblazen wordt, kan je anderen omver blazen! En zo is het gegaan ... Bamm! De eerste stappen: sigaret aan, hersens aan, hart aan, computer aan, telefoon aan, deur open, sigaret aan, sigaret uit, microfoon aan ... volgend nummer!"


ความคิดเห็น


bottom of page