top of page

Albums | Deathstars, Everything Destroys You


Beste lezer, ik hoop dat je zin hebt in een stevig en duister feestje! Na acht lange jaren is Deathstars eindelijk terug van weggeweest en het album dat ze met zich meebrengen... wel... dat is toch echt weer de moeite! Al zijn het voor mij persoonlijk vooral de eerste nummers op het album die het hem doen.


Eerder als singles gereleasete This Is en Midnight Party zijn echt absolute topschijven en mijn favorieten van deze Everything Destroys You. Beide hebben een heel hoog meezinggehalte (als je het al zingen kan noemen) en geven een stevige dosis energie waardoor het bijna onmogelijk wordt om te blijven stilzitten.


An Atomic Prayer pakt dan weer om een totaal andere reden mijn aandacht. Die tekst is gewoon zo over the top dat ik af en toe dacht: "wacht, heb ik da nu wel juist gehoord?". Het antwoord op die vraag was uiteraard meestal "ja". Ook dit is nu eenmaal typisch Deathstars en een reden te meer om van deze band te houden; geen filter, duistere humor, speels,... het moet allemaal toch gewoon kunnen! Ook de andere tracks doen niet onder en zijn steeds gevuld met de nodig dosis synths, stevige riffs en attitude. Ik ben persoonlijk ook een enorme fan van de zachte backingvocals die redelijk vaak terugkomen. Deze geven een extra dimensie aan de tracks en werken heel mooi samen met de rest van de muziek.


Al bij al krijg je wel helemaal wat je verwacht van de band; een stevige dosis industrial metal met die typische, duistere vocals en edgy, niet al te serieuze teksten. Fans van Deathstars gaan dan zeker meer dan tevreden zijn met deze comeback. Als deze review of dit album het eerste is wat je al hebt gezien van de band, kan ik je aanraden om zeker hun show op Graspop mee te pikken volgende maand. Zelf heb ik ze daar een aantal jaar geleden aan het werk gezien, dus neem maar van mij aan dat deze muzikanten voor een geweldige sfeer zorgen!


Releasedatum: 5 mei 2023


Luister

Lees

Swedish industrial cult act DEATHSTARS finally return with their latest sonic output Everything Destroys You, which will be released on May 5th through Nuclear Blast Records.

Their first release in over eight years marks a long-awaited comeback, spotlighting everything that is DEATHSTARS: adrenaline, bombast, sex & glam!


The reason it’s been taking so long is that we simply wanted - and needed - a break after intense touring and so on, and on top of that the pandemic happened so tours were postponed and the release with them, so it feels fantastic to finally be able to present Everything Destroys You", says Nightmare Industries.Comments


bottom of page