top of page

Albums | Danheim - Domadagr


22 Juli jongstleden kwam de Deense groep Danheim met een nieuw album. Domadagr is het negende werk van singer/songwriter Mike Schæfer Olsen in zijn Danheim project.

Geïnspireerd door de Scandinavische Pagan- en Vikingcultuur is het een prachtige dark nordic folk plaat geworden.


Domadagr sleept je mee naar een verleden van het koude donkere noorden waar de Vikingen zegevierden. De verschillende melodieën zijn fijn maar de onderliggende drums maken het dat je eigenlijk de hele tijd wil dansen en bewegen.


Het is bijna niet mogelijk om een nummer als favoriet of als speciaal aan te duiden. Toch wil ik er twee even uitlichten vanwege dat ze echt een geweldig samenspel zijn met de collega’s van Heldom.


Het nummer Runamal springt er voor mij echt uit als een ‘beweeg’ nummer. De eerste keer dat ik dit album luisterde, zat in de auto en dit nummer zorgde ervoor dat ik niet echt stil kon blijven zitten.

Undergang (extended), is ook zo’n nummer dat je echt meesleept een andere wereld in. Als je je ogen sluit en de energie van de muziek voelt dan kan je niet meer stil zitten. De drums zijn echt heel fijn in dit nummer.

Eigenlijk geeft het gehele album me dat gevoel. Het is maar net hoe hard je het volume zet tijdens het luisteren of je de muziek als ontspannend ervaart en er lekker op kan wegdromen, of dat je jezelf eigenlijk niet kan tegenhouden en gaat dansen.

Releasedatum: 22 juli 2021Lees


Danheim is a Nordic folk/Viking inspired project from the Copenhagen-based Danish producer Mike Olsen, a man with 8 years of experience in electronic and ambient music – focusing on Nordic Folk and Viking age inspired music with a certain Nordic authenticity or mood. Danheim’s music is often composed of ideas and stories based on the darker side of the Viking period, inspired or consisting of Nordic Mythology, old Danish folklore, and a vivid imagination.

Danheim hit 100 million streams across digital music platforms in 2019, obtained 200.000 subscribers on YouTube, and landed his music in the final season of the popular TV show Vikings.
Comments


bottom of page