top of page

Albums | Between The Jars, What's To Come


Wat een zalig album is me dat zeg! Psychedelische rock, inderdaad, met wat folk invloeden maar vooral héél erg leuke songs waar het speelplezier vanaf spat. Songs ook die ruimte laten aan elke muzikant en dit met dank aan een loepzuivere productie. Het is genieten van elk instrument, al valt wel op dat de stem en gitaar net iets meer prominent te horen zijn. Logisch ook, want zo'n strot moet je gewoon uitspelen en dat gebeurt pretentieloos, zonder navelstaarderij dus. Maarten van den Ende, Marleen Cuijpers, Chris Fonteijn, Max Mulhuijzen en Florian Albronda zetten met dit album Utrecht op de kaart, wat het genre betreft want Utrecht heeft verdorie héél wat te bieden blijkbaar.

Héél kort wat de nummers betreft. The Swarm is een bom van een opener met een erg goed in het oor liggende melodie, een Oosters riedeltje en een leuke drive die je meteen op de trip van de vijf meeneemt. Ik laat even de verwijzingen uit hun promotekst achterwege en refereer naar een band die ik nog maar recent ontdekte: Villagers Of Ioannina City! Maar dan de lightversie en zonder die kenmerkende bagpipes. All in Me en Passing Through swingen er zaligmakend op los en geven mij op een of andere manier een vrolijk lentegevoel. Wat het tweede nummer extra heeft is een refrein dat zo goed in het oor ligt, dat je het er niet meer uit krijgt. Als je van een 'hit' kan spreken dan is dit wel een toonbeeld ervan. Knap staaltje van songwriting. Tijdens Untethered is het acht minuten ongebonden (tiens) zweven door tijd en ruimte. Het nummer is van een onaardse schoonheid, zowel vocaal als instrumentaal. Loslaten en je laten meevoeren is de boodschap. Terug landen doen we dan tijdens het Floydesque, instrumentale Collision, waarbij de astronaut en mission control ons proberen te behoeden van een aanvaring met een UFO.

No worries echter. All In Me wordt hernomen, zij het dan wel totaal anders ingekleed. De afsluiter begint dromerig om dan in intensiteit toe te nemen en finaal rustig uit te deinen.

Bewandel gerust verder deze weg en jullie hebben er een grote fan bij!

Wel benieuwd of de Hammond en Rhodes naar de toekomst een iets meer prominente rol krijgen toebedeeld of de verhoudingen blijven zoals ze zijn. Eerlijkheid gebied me nog een pluim te geven aan de uiterst efficiënte ritmesectie.Releasedatum: 28 mei 2021luister
lees

Deze jonge enthousiaste muzikanten gingen een stap verder in hun carrière met hun nieuwe album What's To Come, waar je hopelijk met veel plezier naar zult luisteren. In hun tweede album verlengen Between the Jars de visie van hun debuutalbum, om hun muziek te gebruiken om na te denken en te analyseren wat er in de wereld gaande is. Er is veel gebeurd sinds de release van hun debuutalbum in 2020. De opvolger heeft een meer introspectieve benadering, gericht op het reflecteren van hun eigen ervaringen tijdens een tumultueus jaar. Door deze aanpak voelt What's to Come aan als een persoonlijkere en kwetsbaardere onderneming dan zijn voorganger. Door meer experimentele en moderne geluiden in hun muziek te verwelkomen, hebben ze niet alleen conceptueel maar ook sonisch de volgende stap op hun muzikale reis gezet.Kommentare


bottom of page