top of page

Albums | Beast In Black, Dark Connection


Zijn jullie allemaal klaar om een danske te placeren? Ik mag hopen van wel, want met dit album kan je niet anders! Meteen al bij Blade Runner voel je die drang om uit de zetel te springen en helemaal los te gaan. Het is een typische Beast In Black track met ongelooflijk hoge vocals en growls en geweldige uptempo melodieën, straffe opener dus. Wat nog straffer is, is dat de andere nummers hier absoluut niet voor onder moeten doen. Op de rustigere tracks na, is er geen enkel moment waarop je stil kan blijven zitten.


Mijn persoonlijke favoriet is en blijft One Night In Tokyo. Het refrein is zo simpel, maar tegelijk zo geniaal, echt bangelijk. Buiten deze zijn Blade Runner en Bella Donna nog twee tracks die me net iets beter bijbleven dan de anderen, maar elk nummer heeft wel een hoog episch gehalte. Of het nu wat trager is, zoals My Dystopia, of net wat steviger, als Dark New World, ze klinken allemaal heel straf.


Hun album afsluiten doen ze met niet één, maar twee straffe covers van nummers die je sowieso wel kent. Eerst krijgen we hun versie van Battle Hymn (Manowar). Een stevige cover die niet alleen muzikaal, maar ook vocaal heel goed klinkt en gewoon werkt. Nu dat deze versie zo top was, had ik hoge verwachtingen voor de tweede cover; They Don't Care About Us (Michael Jackson), maar deze viel een klein beetje tegen. Er werd naar mijn gevoel iets te veel geprobeerd om net zoals MJ te klinken, terwijl ik deze strofes heel graag in Yannis zijn typische stem gehoord had. Muzikaal is dit ook wel echt een topcover!


Al bij al is dit een geweldig album; typische BIB tracks met leuke melodieën en straffe vocals die iedereen van zijn sokken zullen blazen. Echt een aanrader voor fans en mensen die wel te vinden zijn voor powermetal met een hele boel 80's vibes.


Releasedatum: 29 oktober 2021Luister


Comments


bottom of page