top of page

Albums | Aure - A Few Notes (EP)Uiterst handig wanneer je reeds drie van de zes songs vooraf, als singles, hebt besproken.Ik maak me er dus makkelijk vanaf op deze laatste dag van het jaar, t.t.z. vlug nog een (album)recensie erdoor jagen, eentje die op de spreekwoordelijke plank is blijven liggen, net zoals nog een stuk of vijf andere releases uit 2023. Maar goed, een mens moet keuzes maken in het leven en omdat ik de drie eerder uitgebrachte nummers stuk voor stuk adembenemend mooi vond (en nog steeds vind), omhul ik me op dit gure oudejaar met een dekentje getiteld A Few Notes.


"Wat ik echter na het mooie gitaargetokkel hoor, doet mijn kinlade openklappen! Aure heeft een vrij diepe, warme en zéér volwassen stem en... ik ben verkocht!" schreef ik na het beluisteren van The Line. Dit was inderdaad niet het type stem dat ik clichématig aan een Franse zangeres zou toedichten. Bovendien is de song in het Engels gezongen, ook al geen evidentie. Het was héél even schrikken toen de tweede single wel in de moedertaal werd gezongen. Ik hield mijn hart vast (kan dat eigenlijk?), maar: "Het mooie gitaargetokkel, die diepe en warme stem, een tijdloos en toch modern folk liedje.", m.a.w. alle elementen die me bij de eerste single pakten, waren ook bij Dans La Plaine aanwezig. En ja, wat de derde single betreft was ik erg kort, daarom niet minder lovend: lees het hier, je 'verliest' er slechts 15 seconden mee.

Ik hoef ook geen lang betoog wat de resterende drie nummers betreft. Opmerkelijk is dat Todo Lo Que Busco in het Spaans is gezongen, met dank aan haar verblijf in Mexico waar ze haar eerste stappen als muzikant zette. Ogen toe en je voelt zo een avondzonnetje je opwarmen. Stem, gitaar en diepe pianoklanken ook tijdens het heerlijk dromerige Five Hours. Bij de afsluiter schakelt Aure dan één versnelling hoger, kwestie van een aanloop te nemen naar een eerste full album?
Releasedatum: 24 november 2023luister
lees


Laat je betoveren door de tijdloze klasse van Aure, die met haar eerste EP “A Few Notes” een warme soundtrack levert voor donkere en koude dagen. Met haar bedwelmend mooie stem staat deze Franse singer-songwriter aan het begin van een bijzonder veelbelovende carrière.


Zes songs telt ‘A Few Notes’, en ze ontstonden bijna allemaal toen Aure enkele jaren in Mexico woonde. Daar zette de van opleiding architecte haar eerste echte stappen als muzikante en begon ze composities en songs te schrijven. Voor de arrangementen kon ze rekenen op de hulp van Ambroise Willaume (aka Sage, ook bekend van de in Frankrijk populaire band Revolver), en de Engelse singer-songwriter Piers Faccini hielp met de Engelse lyrics voor vier van de songs. Daarnaast zingt Aure ook in het Frans en het Spaans, telkens in haar kenmerkende diepe en sierlijke stem, die onvermijdelijk doet denken aan iconen als Nico en Françoise Hardy.


De songs werden opgenomen in een kleine Romaanse kapel in de Zuid-Franse regio Les Cévennes, de streek waar Aure opgroeide. De architectuur van het gebouw versterkt de uitgepuurde productie nog en laat ruimte voor de identiteit van de omgeving. Aure graaft diep in zichzelf en zingt onder meer over persoonlijke twijfels en liefde die geconfronteerd wordt met de tijd. Dat doet ze met spaarzame en directe teksten, als emotionele snapshots, zonder kunstgrepen. De uitgeklede productie, met vooral akoestische gitaar en stem, benadrukken die directheid nog, als een hedendaagse Nick Drake of Leonard Cohen, of recenter Jessice Pratt en Mariee Sioux.


Drie songs vonden als single al hun weg naar het publiek: debuut The Line werd in België, Nederland en Frankrijk meteen innig omarmd, en met opvolgers Dans La Plaine en Suddenly groeide haar faam steeds verder buiten de landsgrenzen. De songs werden opgenomen in grote internationale Spotify playlists, en radio en pers in de Benelux en Frankrijk vielen als een blok voor de Parisienne, die werd gedraaid door o.a. Radio 1, StuBru, Duyster., Les Inrocks, FIP en Leo Blokhuis.


Live doet Aure monden openvallen, van een fel gesmaakte optreden op Leffingeleuren tot een EU-tour in het voorprogramma van Andy Shauf in België, Frankrijk, Ierland, Spanje en Portugal. In Frankrijk speelde ze al haar eerste headline-shows, en in het najaar opent ze in onze contreien voor labelgenoten Marble Sounds en Ão (29 november in De Roma, Antwerpen). Volgend jaar komt er meer nieuw werk aan en speelt Aure haar eerste eigen 'ticketshows', op 25 mei in Paradiso, Amsterdam en op 26 mei in Le Botanique, Brussel. Maar eerst kan iedereen zich verwarmen aan het adembenemende ‘A Few Notes’.


Albumreview (albumrecensie) søn of dad van Stephen Wilson Jr. door John Van de Mergel
Aure - A Few Notes

コメント


bottom of page