top of page

Albumbespreking | Bring Me The Horizon, Music to... (EP)


Bring Me The Horizon wist reeds te verrassen met amo begin dit jaar. Ik weet niet wat zij nu dachten, maar de eindejaarperiode is typisch gezien eentje van verrassingen en cadeautjes. Zodoende dachten de Britse jongens misschien ‘laten we eens een echte verrassing voorschotelen’. Op 27 december was daar ineens, en houdt je vast, de EP Music to listen to~dance to~blaze to~pray to~feed to~sleep to~talk to~grind to~trip to~breathe to~help to~hurt to~scroll to~roll to~love to~hate to~learn to~plot to~play to~be to~feel to~breed to~sweat to~dream to~hide to~live to~die to~GO TO. Ja, dát is de titel waarvoor ze kozen. Het album duurt een uur en 15 minuten en opvallend zijn de vele samenwerkingen die erop te vinden zijn.

Met amo sloegen de jongens een andere weg is, en dat doen ze weer met dit album. Deze keer is de Electro-Pop vibe alomtegenwoordig en leren we Bring Me The Horizon weer opnieuw kennen. Een heel resem aan andere artiesten passeren samen met BMTH de revue op het 8 nummer lange album: Halsey, Bexey, Lotus Eater, Happyalone., Toriel en Yonaka. Vraag je je af hoe een album van zo weinig nummers toch zoveel tijd kan vullen? Wel, het kortste nummer duurt 4 minuten 40 seconden terwijl het langste nummer maar liefst een dikke 24 minuten in beslag neemt!

Om eerlijk te zijn, duren de liedjes me te lang en ligt het genre me niet helemaal. Dit is zéker een album dat je moet horen als Bring Me The Horizon fan, gewoon omdat het niet helemaal in woorden is uit te drukken. Laat je verrassen. Oordeel zelf. Ik vind de Metalcore band er niet meer in terug. En dat is oké, een band moet evolueren zoals ze dat zelf aanvoelen. Tot nu toe stond ik steeds achter wat de jongens deden, als fan, ook al sloegen ze soms helemaal een andere weg in. Misschien moet ik hier nog even aan wennen, misschien haak ik af.

Een korte EP dus waarover ik een beetje in de war ben. En dat zal waarschijnlijk niet de enige zijn in de toekomst. Zo wist zanger Oli Sykes aan het Britse muziek magazine NME te vertellen dat ze geen albums meer zullen doen, en misschien zelf nooit meer. Ze houden het nu liever op korte platen en het is dan ook het plan om volgend jaar meerdere van zo’n platen uit te brengen.

Score: (oordeel zelf)

Info

Release datum: 27 december 2019

Label: Sony Music Entertainment UK Limited

Producer: Oliver Sykes & Jordan Fish

Uitgaven: Digital

Singles

/

Website

Tracklist

Steal Something. Candy Truck / You Expected: LAB Your Result: Green A Devastating Liberation ¿ (feat. Halsey) Underground Big {HEADFULOFHYENA} (feat. BEXEY & Lotus Eater) "like seeing spiders running riot on your lover's grave" (feat. Happyalone.) Dead Dolphin Sounds 'aid brain growth in unborn child' Virtual Therapy / Nature Healing 2 Hours (feat. Toriel) ±ªþ³§ (feat. Yonaka)

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #justfortherecord #mauivindevogel #bringmethehorizon #sonymusicbelgium #musicto #ep

bottom of page