top of page

Fotoverslag | Fat White Family, AB (Ballroom)


SHHT

Last minute werd het Gents Shht nog ingelijfd als support act voor Fat White Family in de AB en een beter match was allicht niet te vinden. Shht omschrijft zichzelf als een "... ruimterots voor de huidige generatie. Vijf mannen in een muzikaal ruimteschip. Een moderne digitale verzameling ideeën gebracht door een band met chemische geesten en een zanger die mentaal en fysiek van het dak hangt. Ze deconstrueren de deconstructie."

Fat White Family

Het zevental uit London vond nog een beetje energie op het podium day Shht ongebruikt had gelaten. Het duurde exact 15 seconden voor ze deze energie lieten ontploffen en er een stevige lel op gaven. Lias Kaci Saoudi Zat meer in het publiek te springen of the crowdsurfer dan we hem op het podium zagen. Maar na dé hit uit 2014 Touch The Leather leek zijn kaars een beetje te doven. Saul Adamczewski nam twee nummers voor zijn rekening terwijl Lias backstage ging uitblazen. Na zijn terugkeer geraakte de band niet meer aan het verschroeiende tempo van het begin, maar misschien maar goed ook, want ik weet niet of het publiek zo'n tsunami anderhalf uur lang zou overleefd hebben.

maandag 9 december, Ancienne Belgique (Brussel) | Foto's: Sven Togni

bottom of page