top of page

Albumbespreking | Prong, Age Of Defiance (EP)


Als je één eigenschap kan toeschrijven aan frontman Tommy Victor en zijn band Prong is het volharding. Ruim dertig jaar lang al doet deze band stug hun eigen ding. Rijk zijn en zullen ze er nooit meer van worden en beroemd zijn ze enkel bij een kleine maar diehard fanbase.

De albums die ze na hun reünie in 2002 uitbrachten varieerden tussen strontvervelend (X-No Absolutes, 2016) en geniaal goed (Carved into Stone, 2012). Hun meest recente full album, Zero Days uit 2017 bevindt zich in die tweede categorie. Met dat album onder de arm is de band nu al ruim twee jaar de wereld aan het rondtrekken.

Dat is allemaal heel leuk natuurlijk maar na een tijdje beginnen de fans wel om nieuw materiaal te zeuren. In afwachting dat de band een nieuwe studioalbum gaat opnemen wordt nu de EP Age of Defiance uitgebracht. Dit is echter niet meer dan een zoethoudertje voor de fans. Op de EP staan vijf tracks. De eerste, het titelnummer is een knaller van een song opgebouwd rond een typische Prong groovende riff. Het tweede nummer, Edge of Sanity, stelt jammer genoeg niet veel voor. Een slecht uitgewerkt idee, opgehangen aan een halve, flauwe riff.

Daarna volgen nog 3 live tracks (Rude Awakening, Another Worldly Device en Cute Rate), opgenomen in de Berlin club Huxleys Neue Welt in April 2015. Die laten Prong horen in wat ze het beste kunnen, nl een klein publiek in een club volledig plat walsen.

Bijzonder entertainend allemaal maar de meerwaarde hiervan ontgaat mij toch moet ik zeggen. Ik kijk toch meer uit naar een nieuw volledig studioalbum en hoop dat dat ook weer in de tweede categorie zal blijken te zitten.

Score: 70/100

Info

Release datum: 29 November 2019

Label: Steamhammer/SPV

Producer: (naam als gekend)

Uitgaven: CD/LP/Digital

Singles

Tracklist

Age of Defiance

End of Sanity

Rude Awakening (live)

Another Worldly Advice (live)

Cute Rate (live)

bottom of page