top of page

Concertverslag | Lucky Chops, De Roma


Ik daag je uit. Probeer maar eens stil te staan wanneer dit brassgeweld door de boxen knalt. Lucky Chops is het beste bewijs dat viraal gaan niet zomaar een holle marketing term is. Wanneer je norse New Yorkers tijdens hun morning commute al breed lachend aan het dansen krijgt, heb je het geheime recept in handen! De vijfkoppige brass band veroverde de wereld met hun covers, via de New Yorkse metro met een omwegje langs YouTube.

De Roma is klaar voor een feestje. De eerste noten weerklinken en meteen verandert de zaal in een golvende massa deinende hoofdjes. De vijf worden verwelkomd onder gul gejuich, een onthaal voor rocksterren. Ze gooien zich meteen voluit in hun opzwepende brass die als een kameleon alle muziekgenres lijkt te kunnen vertalen. Funk is hun middle name maar ze proeven vaak ook wat punk en ook pop en soul is niet ver weg. Een smörgasbord aan muzikale smaken gespeeld met een vurige en uitgelaten energie.

Hun slimme mix van covers en de eigen nummers van hun recente plaat houdt het publiek heel de tijd in beweging. De zaal davert tijdens covers als I Feel Good en Eye of the Tiger. Lucky Chops zijn tegelijk volleerde entertainers en ongelofelijk getalenteerde muzikanten. De vijf Chops zijn perfect op elkaar ingespeeld en hun instrumenten zijn een verlengde van hun persoon. De trompet schreeuwt hartstochtelijke refreinen, de bas tuba en drum zorgen samen voor een vaak zuiders ritme dat je in dankbare warmte omhult. De mix van trombone, bariton en alt saxofoon met een streepje bas klarinet onderstreept hun unieke sound.

Ik ben een vrouw van vocals en verhalen. Instrumentale muziek is voor mij meestal meer intermezzo dan voluit gevoel. Een soundtrack achter bewegend beeld. Niet zo bij de Lucky Chops. Zij slagen erin om hun instrumenten te laten spreken, een conversatie van trompet, trombone, tuba, twee saxen en een drum die elk een eigen stem vertegenwoordigen. Zo vertellen ze hun eigen vrolijke verhalen. De groep hult zich in opgewekte noten en de muziek die eruit voortvloeit zorgt voor een sprankeltje licht in een anders heel donkere wereld.

Hoe het begon:

Een van hun eigen nummers:

dinsdag 12 november, De Roma (Antwerpen)

#liveshow #liveperformance #liveconcert #liveoptreden #concertagenda #concertverslag #concertreview #concertreport #julievancraen #luckychops #deroma #deromaantwerpen

bottom of page