top of page

Fotoverslag | Kat Riggins & Blues Revival, ECI


Kat Riggins & Blues Revival

"De instrumentale intro van Blues Revival serveert slechts een heel klein voorproefje van het spektakel dat het 100-koppige publiek te wachten staat. Een Amerikaanse zangeres, klein van postuur, neemt vanaf haar eerste ademteug het poppodium van de Cultuurfabriek over en laat alle superlatieven die er over geschreven of verteld gaan worden tekortschieten. Dit wordt zo’n concert van ‘je had erbij moeten zijn’, dat gevoel is alom aanwezig. Kat maakt dit met het ‘Blues is my business, and business is good’ maar al te graag duidelijk. Haar, door levenservaring en zware whisky gevormde, stem heeft de perfecte soul, en heerlijke rauwe randje dat echte blues verdient. Je speelt geen blues, je bent het! De sympathieke en bijzonder humoristische dame gooit er net zo makkelijk een door persoonlijk leed gedragen ballade uit als, nou ja laten we het netjes houden, een 18+ ode aan de liefde. Ook het weidse gevoel van de drassige Everglades in haar thuisstaat Florida is nooit ver weg. Als een magneet trekt ze de aanwezigen steeds dichter bij het podium waarbij haar charisma iedereen betovert, met niet alleen haar stem maar ook haar bewegingen. Een toegift, waar Kat zo maar even een pure rock n roll kant laat zien, is een meer dan perfecte afsluiter." (Martijn Welzen)

The Ragtime Rumours "The Ragtime Rumours vormen met hun mix van blues, jazz, rock en bovenal ragtime een heerlijke warm-up. Altijd vol passie en lol laten de Limburgers de temperatuur al behoorlijk stijgen."

(Martijn Welzen)

zondag 10 november, ECI Cultuurfabriek (Roermond) | Foto's: Jack Kok

bottom of page