top of page

Albumbespreking | Judy Blank, Morning After (EP)


De carrière van Judy Blank zit flink in de lift sinds de release van haar in Amerika opgenomen folk plaat Morning Sun. De 24-jarige Utrechtse brengt nu het vervolg uit met de EP Morning After. Een live release staat gepland op 6 november in EKKO, Utrecht.

De nummers op Morning After zijn rauwer, harder en snijden andere onderwerpen aan dan op Morning Sun. Het valt zelfs moeilijk onder één naam te omschrijven. Het laat zien dat Judy zich op muzikaal vlak niet makkelijk laat binden.

Ondanks haar muzikale wispelturigheid laat het Amerikaanse publiek haar niet in de steek, zo werd recent bekend gemaakt dat Blanks is bevestigd voor Americana Fest.

Laten we er invliegen met Oh Honey, een stevig uptempo nummer met een leuke bass sound. Alleen maar happy feelings na het horen van dit liedje.

Goldmine, zacht startend en overgaand in een lekker rockend nummer. ook hier is de bass prominent aanwezig.

Een leuk weetje is dat ze tijdens het schrijven van het nummer en na het opnemen van haar debuut inderdaad zonder geld zat. Judy en haar band waren geboekt om te spelen op een surf festival in Frankrijk. Ze moest haar moeder geld vragen om een busje te huren om daar te geraken.

Het jazzy klinkende What It Is: "So much better in my mind" zingt ze, maar het klinkt nog zo goed in de oren.

Angel In Me: "I lost touch with the angel in me", en toch klinkt ze als een engel in deze ballade.

In Pretty Far is het genieten van Judy’s zang met enkel haar gitaar als begeleiding.

Als afsluiter krijgen we met 1955 nog een intiem, ingetogen nummer.

Deze EP met zes nummers smaakt naar meer. Het waren voor mij 6 nummers te weinig. Ik ben er zeker van dat we nog meer moois van deze creatieve duizendpoot te horen zullen krijgen.

Score: 79/100

Info

Release datum: 1 November 2019

Label: ProV2/Munich Records

Producer: Nathan Baller

Uitgaven: CD/Digital/Vinyl

Singles

Tracklist

Goldmine

What It Is

Oh Honey

Angel In Me

Pretty Far

1955

bottom of page