top of page

Concertverslag | Boston Manor, Kavka Oudaan


dinsdag 22 oktober 2019, Kavka (Antwerpen) | foto's: Fien Engels

Ein-de-lijk opnieuw een headline show van Boston Manor in België. De band is intussen al sterk gegroeid en heeft nu twee studio albums op zijn naam staan. Na hun debuut album Be Nothing in 2016, werden de verwachtingen van zowel fans als critici vorig jaar ingelost met Welcome to the Neighbourhood. In hun 6-jarig bestaan wisten de Britse jongens al snel een plaats in de Pop Punk wereld te veroveren én te behouden. Ook in België is Boston Manor graag gezien. Begin dit jaar mochten ze het voorprogramma van Good Charlotte in de AB verzorgen en ook op Graspop kregen ze een plaatsje op de affiche. Eén ding kan ik je al vertellen: hun stop in Antwerpen ging niet onopgemerkt voorbij.

Mountains To Move gaf het startschot. De jongens, afkomstig uit de Noorderkempen, hebben in eigen land al een uitgebreide fan basis opgebouwd. Helaas was dat waarschijnlijk niet de voornaamste reden van de grote opkomst zo vroeg op de avond. Mountains To Move stopt er namelijk mee en dit was hun laatste show in Antwerpen. Het pijnlijke (maar al gekende) nieuws hield hen echter niet tegen om het beste van zichzelf te geven. Het publiek daarentegen was nog niet helemaal wakker en verder dan enkele kleine bewegingen ter plaatse kwamen de meeste niet. De aanwezigen waren opgewarmd en daar draait het uiteindelijk om.

Modern Error mocht als volgende het podium betreden. Ik had zelf nog nooit van deze Britse band gehoord en ik betwijfel dat ik ze na deze show zal opzoeken. Het enthousiasme was er maar verder viel er niet veel te bespeuren. Hier en daar een fan die mee was met wat de band probeerde te bereiken, maar het merendeel van het publiek vond er weinig aan. De band leek trouwens ook niet helemaal in de line-up van die avond te passen. Next, please.

Een goed gevulde zaal was helemaal klaar voor Boston Manor. De band begon met hun nieuwste single Liquid en viel meteen goed in de smaak. Met Lead Feet werd de avond pas echt op gang getrokken. Zowel het publiek als de band konden rekenen op een geweldige avond. Een mix van oude en nieuwe songs kwam aanbod. Ook tijdens de ‘rustigere’ liedjes werd er gretig gedanst, zoals zanger Henry Cox aanraadde. Halfweg de set werd de Kavka getrakteerd op een primeur: Boston Manor speelde voor het eerst Digital Ghost live. Zoals het hoort op een Pop Punk show, waren ook de nodige moshpits en crowdsufers aanwezig tijdens de hele set. De avond werd afgesloten met Halo, hoe kon het ook anders. Geen encore voor de band want ‘they suck’ om het met Cox’s eigen woorden te zeggen, en let’s face it: ze hebben gelijk.

Het moge duidelijk zijn dat het Belgische publiek Boston Manor had gemist. Dat ze maar snel terug komen!

Setlist Liquid Lead Feet England’s Dreaming Funeral Party Flowers In Your Dustbin Digital Ghost Bad Machine FY1 - Stick Up Burn You Up Tunnel Vision Hate You Laika Halo

bottom of page