top of page

Albumbespreking | Hannah Rose Platt, Letters Under Floorboards


Hannah is een betoverende zangeres/songwriter, alsook een getalenteerd gitaarspeler en verteller. Op haar nieuwe album zijn ook enkele gastartiesten te horen zoals Sid Griffin en Danny George Wilson.

Letters Under Floorboards is de opvolger van haar debuutalbum Portraits. Op haar nieuwe album kunnen we genieten van 11 nieuwe orginele liedjes. Deze country/folk/Americana zangeres bevestigd met dit album haar talent, laat je verleiden door haar betoverende verhalen.

Illuminate is een mooie titel om een album mee te starten. Je wordt meteen betoverd door haar stem en het doet je nieuwsgierig worden naar de rest van de liedjes.

Chanel and Cigarettes is een sterk melodieus nummer over geuren, liefde en ontrouw.

When Audrey Came To Call, the meanest bitch in town. Een onweerstaanbare vrouw, dus mannen wees gewaarschuwd want het zal moeilijk worden je voeten stil te houden.

In het laatste nummer van het album To Love You, neemt Hannah ons in alle intimiteit mee in een liefdesverhaal, waar iedereen het verdient om iemand te hebben die je graag ziet.

Ergens in het timbre van haar stem doet ze me denken aan Dolly Parton.

Om het met de woorden van Dolly Parton te zeggen: We cannot direct the wind, but we can adjust the sails.

Wel, met haar nieuwe album staan de zeilen duidelijk bol van de wind…. klaar om op volle snelheid de wereld te veroveren.

Score: 79/100

Info

Release datum: 25 Oktober 2019

Label: Continental Song City

Producer: Hannah Rose Platt & Thomas Collison

Uitgaven: CD/Digital

Singles

Tracklist

Illuminate

Chanel and Cigarettes

Sculptor

Your Way

Brooklyn, New York

When Audrey Came to Call

Checkmate

I Will Tell You When

Black Smoke

Josephine

To Love You

bottom of page