top of page

Concertverslag | Acres, JC Bouckenborgh


dinsdag 17 september 2019, JC Bouckenborgh (Antwerpen) | foto's: Femke Valks

Dinsdag kon je in JC Bouckenborgh terecht voor een stevige dosis Post-Hardcore. Een gezellig jeugd centrum waar steeds meer kleinere bands hun weg naartoe vinden, waaronder dus ook de Britse Acres. De jongens brachten in 2017 hun eerste EP In Sickness And Health uit en eerder dit jaar was het tijd voor hun eerste album. Deze kreeg de titel Lonely World en ging overal over eerlijkheid en moeilijkere thema’s zoals depressie en allerlei emoties. Bij een nieuw album hoort uiteraard een promotour en dat was hier niet anders. Antwerpen kon de Lonely World UK & EU Tour 2019 afsluiten vooraleer de band naar de UK trok. Initieel zouden Tripsitter en Parting Gift het voorprogramma verzorgen maar de eerste werd begin september vervangen door Captives.

De last minute vervanging bleek een goede keuze te zijn. De jongens in Captives weten wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen. Het groepje is afkomstig uit Leeds en liet meteen een goede indruk na hun eerste keer in Antwerpen. Helaas ging de show van start met slechts een 15-tal mensen in het publiek en ook tijdens hun set werd dit publiek amper aangevuld. Jammer, want Captives bracht goede muziek waarin de gasten zich wel konden vinden. Gelukkig laten ze weten dat ze snel terug zullen zijn.

Daarna was het de beurt aan Parting Gift. Ik denk dat iedereen nog wat hoopte op wat extra binnensijpelend volk, maar het mocht niet zijn. We gingen met dezelfde bende verder. De zanger kondigde meteen al aan dat het een instrumentale set zou worden. Ik dacht eerst dat ik dit mis had begrepen, maar toen bij het tweede liedje nog steeds geen gezang te horen was, bleken mijn oren mij toch niet in de steek te hebben gelaten. Koos Parting Gift hiermee voor de juiste tactiek? Niet bepaald. Deze aanpak sloeg niet echt aan bij het publiek en ik heb ook geen idee waarom ze voor een instrumentale set kozen. Misschien hadden Captives en Parting Gift beter van plaats gewisseld.

Rond 21u was hét moment dan eindelijk aangebroken: Acres! Ook al was het maar voor een 20-tal man, de jongens gaven het beste van zichzelf. De set werd gestart met Deathbed, de eerste track van hun nieuwe album. Verder worden nog enkele liedjes van hun nieuwe album gespeeld, waaronder Lonely World en Talking In Your Sleep. Ook de fans die er al wat langer bij zijn, worden getrakteerd op enkele songs van In Sickness And Health. Het meest verrassende nummer dat deze avond werd gespeeld, was toch wel Write Home, dat intussen al 6 jaar oud is. Way, way back in the old days. Het was duidelijk geen gekend lied onder het publiek, maar niettemin zeker wel geliefd. De iets hardere screams van zanger Ben Lumber vielen alleszins in de smaak.

Je zou denken dat onder het weinige volk wel wat echte fans zitten, toch? Dat was niet meteen het geval hier. De meesten kenden de teksten niet, of mompelden wat mee en van fel meezingen was al zeker geen sprake. Het is jammer dat een band als Acres de kans niet kreeg in Antwerpen om alles te tonen wat zij in hun mars hebben. Zeker na het uitbrengen van een sterk debuut album. Het had een heerlijke show kunnen worden, mits er meer interactie was (komende van de kant van het publiek dan). Het draaide uiteindelijk uit op een rustige show waarbij iedereen mooi mee knikte. Een fijne avond, maar niet wat ik ervan verwachtte.

Setlist Deathbed Medicine

Miles Apart

Write Home

Lullaby

Lonely World

Talking In Your Sleep

Unwelcome

In Sickness & Health

#concertreview #concertverslag #liveshow #concert #liveconcert #liveoptreden #mauivindevogel #acres #jcbouckenborgh

bottom of page