top of page

Albumbespreking | Henry's Funeral Shoe, Smartphone Rabbit Hole


Na hun debuut album in 2009 brengt deze Britse blues-rock band met Smarthphone Rabbit Hole hun 4de cd uit.

De broertjes Clifford zullen hun loyale schare fans zeker weten te bekoren met hun nieuwe sounds. En niet enkel de fans!

Zanger/guitarist Aled Clifford zorgt weer voor stevig gitaarwerk en met een rauwe engelenstem weet hij elk nummer van een ziel te voorzien.

Bij Right Time en Ball & Chain bewijzen ze alweer dat rauw ook zacht kan zijn, meteen de zachtste klanken van de cd. Ball & Chain mag dan het laatste nummer zijn op de cd, het neemt me mee op een dromerige muzikale wolk en laat me verlangen naar meer.

Ook jongere broer Brenning Clifford laat weer al zijn talent los op de drums en is dan ook prominent in de songs aanwezig.

Everybody Says Hi het openings nummer brengt je meteen in de sfeer van wat nog allemaal komen moet met een zeer catchy sound.

Met Smartphone Rabbit Hole en The Fear gaan ze er net nog even steviger tegen aan dan bij de overige nummers. De energie van ZZ Top is toch wel aanwezig in deze twee nummers.

De Clifford broers hebben met dit album een sterke prestatie neergezet. Bij geen enkel nummer heb ik de fast forward knop nodig, enkel de rewind knop om alles nog vele malen opnieuw te beluisteren.

Zoals Dirty Harry zei “Go ahead, make my day”, wel met dit album maakten ze alvast mijn dag goed!!

Score: 85/100

Info

Release datum: 20 September 2019

Label: Giddy Kipper Records

Producer: Tim Hamill en HFS

Uitgaven: CD/Digital Website

Singles

Tracklist

Everybody Says Hi

High Shoulders Everywhere

Firing Line

Damn Right I Mean It

Right Time

Quick As A Hiccup

Same Boat Different Sail

Smartphone Rabbit Hole

The Fear

Ball And Chain

bottom of page