top of page

Festivalverslag| Parkpop: zondag


Op zondag 25 augustus 2002 vond de eerste editie van Parkpop plaats in het Beukenpark te Oostkamp. Dries Lescouhier had toen samen met de Vriendenkring van café 't Putje slechts één doel voor ogen: een gratis festival organiseren voor jong en oud met een familiaal karakter waar sfeer en gezelligheid primeren. Op zondag 19 augustus 2018 moet voor de eerste keer het terrein tijdelijk afgesloten worden wegens volzet. Het is duidelijk dat de ParkPop stoot op de limieten van de locatie, maar voorlopig wordt er gekozen om te blijven in het gezellige Beukenpark.

Ook wij waren er dit jaar bij. "Het weer zit alvast mee want traditioneel wordt er wat vroeger gestart voor de kids.Als opener komt de Crazy Disco Show optreden, meteen wordt er meegezongen en gedanst door de kids. Als tweede band kwam Tinne & The Oltmans. Eerlijk gezegd werd ik aangenaam verrast door deze dame waar we zeker nog veel van zullen horen. Alle aanwezige tieners droomden duidelijk weg van Tinne die na het optreden ook veel tijd vrijmaakte voor haar fans. Daarna werden de mama’s en de papa’s getrakteerd op een mooi intiem optreden van Bent Van Looy die duidelijk zelf genoot tijdens het zingen. Velen kwamen zeker terug voor L.A. Vation (USA) die hier enkele edities geleden ook al te gast was. En net zoals de vorige keer, kregen alle U2 fans weer een sterke muzikale show voorgeschoteld. U2 waardig! Tijd voor de Dirty Daddies uit Nederland. Voor mij een nobele onbekende, maar na dit spetterende optreden voor altijd in mijn muzikale geheugen gegrift! Het was in één woord SUPER, net als voor alle bezoekers was dit ook voor mij een waar spektakel. Zowel muzikaal als het showgebeuren. Deze band zal ik zeker nog gaan fotograferen/beluisteren in de toekomst. Niemand kon nog stil blijven staan en stil blijven staan zat er echter ook niet meer in tijdens de afterparty met Kobe Ilsen & Victor Verhulst. Voor het de beurt is aan onze DJ’s dient zich een mooi emotioneel moment aan als de huidige voorzitter van parkpop Oostkamp Frederik Teerlinck de fakkel doorgeeft aan zijn opvolger Kevin Claeys. Zo blijven we de komende jaren verzekerd van nog vele mooie festivaljaren. Bedankt Frederik! En zo werd dit festival afgesloten met een leuk feestje. Ik kijk alvast uit naar wat volgend jaar zal brengen, want dit schitterend team levert elk jaar opnieuw een schitterend (gratis) festival.

Parkpop Oostkamp you ROCK!!" (Vincent Willems)

Bent Van Looy

Dirty Daddies

LAVation

Foto's en verslag: Vincent Willems

bottom of page