top of page

Festivalverslag| Parkpop: zaterdag


Op zondag 25 augustus 2002 vond de eerste editie van Parkpop plaats in het Beukenpark te Oostkamp. Dries Lescouhier had toen samen met de Vriendenkring van café 't Putje slechts één doel voor ogen: een gratis festival organiseren voor jong en oud met een familiaal karakter waar sfeer en gezelligheid primeren. Op zondag 19 augustus 2018 moet voor de eerste keer het terrein tijdelijk afgesloten worden wegens volzet. Het is duidelijk dat de ParkPop stoot op de limieten van de locatie, maar voorlopig wordt er gekozen om te blijven in het gezellige Beukenpark.

Ook wij waren er dit jaar bij. "Als opener Fuzz Top van Frankrijk, mijn verwachtingen waren hoog als liefhebber van de ZZ Top sound. Maar het werd gelukkig een sterk optreden waar men kon van genieten van good old school Rock. Kins of Leon zette een mooie muzikale prestatie neer al mocht er wat meer bewogen worden op het podium. Nu het moment voor onze drie Belgische groepen. Het publiek had er duidelijk zin in en maakte zich klaar voor een stomende avond! Als eerste Red Zebra die de massa meteen in de 'mood' bracht. En het bleef feesten geblazen want ook Belgian Asociality knalde. Channel Zero, de bom barst los, knallen, gas geven. En net zoals de band, gaven ook alle fans het beste van zichzelf. Van stilstaan was geen sprake meer. Als afsluiter kwam Tragedy uit de USA. Ze brachten bekende nummers in een rock jasje.

En zo werd de eerste dag van parkpop Oostkamp er opnieuw eentje om te herinneren." (Vincent Willems)

Channel Zero

Belgian Associality

Red Zebra

Kins Of Leon, Fuzz Top en Tragedy

Foto's en verslag: Vincent Willems

bottom of page