top of page

Albumbespreking | Crobot, Motherbrain


Apart zijn het allemaal oerdegelijke rocksongs. In het album als een geheel had iets meer variatie niet misstaan. Het is aangenaam om naar te luisteren, toch betwijfel ik of ik de hele plaat ga grijsdraaien.

Thuis in mijn donkere huiskamer daarentegen pakken niet alle nummers mij even hard. Er zitten een paar goeie rock en roll nummers tussen, maar soms gebruiken ze hetzelfde receptje iets te vaak. Sommige tracks starten in een ballad-achtige substantie, waarna plots de distortion pedals worden ingedrukt en ze losbarsten in een veel ruiger geheel. Stoning The Devil is dan weer een tragere track die zwaarwichtiger en doomy klinkt.

Beide Low Life en Burn speelden ze eerder deze maand al op Alcatraz festival en waren zeker de moeite waard. Zanger Brandon Yeagley is een beest met een stage presence die mij doet geloven dat hij op een podium geboren is. Ze zouden zelfs slechte muziek kunnen brengen en het zou nog leuk zijn om naar te kijken omdat de vonken er vanaf spatten.

Het nummer Low Life bijvoorbeeld vind ik geweldig om op te leggen als ik mij even een loser voel en mezelf wat wil oppeppen. "It's a shame that you think I’m a failure, but I still see a man with his head held high". Het nummer bezit een goeie 'kick-life-in-the-nuts'-attitude, wat ik wel kan apprecieren. Het is simpel maar soms heb je dat ook nodig. We willen ook niet elke avond naar films kijken zoals Inception of Interstellar. Soms mag het eens een niet-nadenk film zijn. Voor deze reden apprecieer ik ook bands zoals Black Label Society en Black Stone Cherry.

Hoewel ik een enorme fan ben fan de Crobot-sound, mis ik al direct de vettigheid en sexy grooves dat hun oudere sound bezat. Begrijp me niet verkeerd, je kan nog altijd heel hun liveshow staan airhumpen en je nekspieren zwaar om zeep helpen. Ze hebben gelukkig ook de geweldig passende mondharmonica behouden. Ookal herken je Crobot er nog altijd keihard in, is het allemaal net iets poppy-er en traditioneler geworden. De lyrics gaan niet meer over deep space en wizards maar eerder over alledaagse problemen.

Crobot is terug met een gloednieuw album genaamd Motherbrain. Het vorige album, Fat City, is ondertussen al 3 jaar oud en sindsdien is er voor Crobot wel het een en het ander veranderd in de line-up. Hun bassist en drummer, de Figueroa broers, zijn vertrokken wegens creatieve verschillen en Dan Ryan (drums) en James Alexander Lascu (bas) zijn bij de beardo-familie gekomen. Dit heeft toch wel een impact op de algemene 'feel' van de record.

Score: 71/100

Info

Releasedatum: 23 augustus 2019

Label: Mascot Label Group

Producers: -

Uitgaven: CD/LP/Digital

Singles

Tracklist

Burn Keep Me Down Drown Low Life Alpha Dawg

Stoning The Devil

Gasoline

Destroyer

Blackout

Afterlife The Hive

bottom of page