top of page

Albumbespreking | Twilight Force, Dawn of the Dragonstar


De naam Twilight Force zei me twee jaar geleden nog absoluut niets. Ik zou gewoon naar het concert van Dragonforce gaan in de Biebob. In het voorprogramma: Twilight Force. De persoon die ik ben, wil altijd eerst wat research doen voor ze naar een concert gaat, wie zijn de voorprogramma's, hoe klinken ze, zijn ze de moeite waard om te zien? Twilight Force klonk vanaf de eerste noot op YouTube gewoonweg magisch dus uiteraard wilden we dit voorprogramma niet missen! En ze stelden absoluut niet teleur, de ganse (uitverkochte) zaal kregen ze mee, waardoor de sfeer er meteen goed inzat! Kers op de taart was dan ook nog dat Christian Eriksson, die ik dit jaar nog op het podium bij Sabaton zag staan, toen als zanger het beste van zichzelf gaf. Een avond die ik nooit zal vergeten!

Nu, bijna twee jaar later, zijn deze mysterieuze wezens er weer met hun derde album! Dit keer met een andere zanger, Alessandro Conti (aka Allyon), maar deze doet zeker niet onder voor zijn voorgangers! Het album starten doen ze goed met Dawn of the Dragonstar. Je wordt meteen overrompeld door stevige symfonische power metal, met sprookjesachtige melodieën en teksten. Klinkt misschien als een vreemde combinatie, maar het werkt! Deze sfeer blijft dan ook heersen over het ganse album met enkele uitschieters.

Het tweede nummer van het album, Thundersword, is voor mij de absolute favoriet. Het begin van de track alleen al zou perfect in een avonturenfilm passen. De zang hier spring er voor mij ook nog extra uit tegenover de andere nummers. Het refrein heeft zoveel power dankzij de stem van Allyon, ondersteund door de immer vrolijke melodie. De random banjo tijdens de tweede strofe zorgt ook weer voor een extra leuke touch.

Er is eigenlijk maar één nummer op het hele album dat me niet echt aanspreekt, With the Light of a Thousand Suns. Het geheel hiervan is me net iets te bombastisch en zwaar. Verder hebben we nog Winds of Wisdom, Night of Winterlight en uiteraard Dawn of the Dragonstar zelf die me het beste bij blijven, op een positieve manier dan. Alle tracks zijn stuk voor stuk top, maar deze hebben voor mij nog net iets extra.

Het album wordt afgesloten met het twaalf minuten durende Blade of Immortal Steel. Een epische afsluiter, zowel vrolijke melodietjes, als iets bombastischere klanken weergalmen door de woonkamer wanneer het album op zijn einde loopt.

Dawn of the Dragonstar is een geweldig album, vol sprookjesachtige melodieën die je hele huis zullen opvrolijken. Fans van melodische power zullen niet teleurgesteld worden! Met Thundersword dat er voor mij met kop en schouders boven uitstak is het geheel ook gewoon af. Twilight Force is een band waar je een enorme fan van bent, of helemaal niet, volgens mij is er hier geen optie tussenin. Voor mij zijn ze alvast gewoon top en ik ben enorm blij dat ik twee jaar geleden van hun show heb kunnen genieten! Met het nieuwe album hoop ik dit snel weer te kunnen doen.

Score: 85/100

Info Releasedatum: 16/08/2019 Label: Nuclear Blast Records Producers: Lynd, Blackwald Uitgaven: CD/LP/Digital

Singles

Dawn of the Dragonstar Night of Winterlight

Tracklist

Dawn of the Dragonstar Thundersword Long Live the King With the Light of a Thousand Suns Winds of Wisdom Queen of Eternity Valley of the Vale Hydra Night of Winterlight Blade of Immortal Steel Voor de diehard fans, hierbij nog twee filmpjes waarbij track by track uitleg wordt geven...in de typische TF stijl Pt.1 Pt.2

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #ilkeclissen #twilightforce #dawnofthedragonstar #nuclearblast

bottom of page