top of page

Albumbespreking | Acres, Lonely World


Heb je nog nooit gehoord van Acres? Daar zal binnenkort verandering in komen! De vier jonge mannen uit South Coast (UK), releasen vandaag namelijk hun debuut album Lonely World. Helemaal nieuw zijn ze niet want ze wisten twee jaar geleden al te scoren met hun EP In Sickness & Health. Eerder dit jaar tourden ze ook al door Europa aan de zijde van Casey en ook daar konden ze op al wat meezingende fans rekenen.

Met Lullaby wordt gekozen om het even rustiger aan te doen en ook hier slagen de mannen erin om de nodige emotie over te brengen. Niet een liedje waar je je aansteker naar boven haalt en heen en weer gaat zwaaien, maar toch rustig genoeg om even een break te nemen van het anders hevigere album. Het is alweer snel back to business met Talking In Your Sleep, die fans ook al mochten voorproeven enkele maanden voor de release. Een track waar we mogelijks een kleine moshpit zien ontstaan, eentje waar je niet hoeft te vrezen voor je leven. Drie liedjes verder zitten we alweer aan het einde van het album. Net zoals het begint, eindigt het met een mooie en elegante intro. Skin Over Mine begint rustig en zwoel maar al snel toont Lumber’s stem een rauwere emotie en schakelt de band een versnelling hoger. Het contrast van rustigere coupletten, opbouwende bruggen en een knallend refrein zorgt voor een mooie afsluiter van een nog mooier album. Om eerlijk te zijn wou ik dat het meer dan 10 liedjes telde!

Met Deathbed weten de jongens meteen een gevoelige snaar te raken: een zachte melodie waar de piano met de nodige galm halverwege vervangen wordt door het geweld van drums en hevige gitaren. En we zijn vertrokken! Medicine volgt vlotjes en hakt er meteen hard in met melodie en tekst waarbij je jezelf op het einde van het liedje volop hoort meezingen met de laatste lijnen: "I’ll be fine". Daarna worden we getrakteerd op Be Alone en de title song Lonely World. Beide liedjes werden al eerder uitgebracht, waardoor deze zeker in de smaak vallen en al op wat bijval kunnen rekenen.

Lonely World is een album waar eerlijkheid centraal staat, zoals zanger Ben Lumber het zelf verwoord. De Post-Hardcore band wil met hun eerste full album praten over moeilijkere thema’s zoals emoties, depressie en angst.

Het is duidelijk dat Acres scoort met Lonely World. Ik ben er overigens van overtuigd dat dit album hen een sterkere positie in de Post-Hardcore scene zal bezorgen. Voor wie deze jongens aan het werk wil zien, is er trouwens nog goed nieuws. De band verzorgt op dinsdag 17 september een headline show in JC Bouckenborgh in Antwerpen. Ik ben alvast benieuwd of ze de kracht van op hun album ook live kunnen overbrengen!

Score: 85/100

Info

Release datum: 09 augustus 2019

Label: A Wolf At Your Door Records

Uitgaven: CD/LP/Digital

Website

Singles

Talking In Your Sleep

Be Alone

Lullaby

Tracklist

Deathbed Medicine Be Alone Lonely World Hurt Lullaby Talking In Your Sleep You Are Not Sharpen Your Teeth Skin Over Mine

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #acres #lonelyworld #awolfatyourdoorrecords #mauivindevogel

bottom of page