top of page

Fotoverslag | Stay Idle, The Priceduifkes en Equal Idiots, Gierle


Op zondag 4/8/19 was er in JK 't Hoekske te Gierle de Try Out van de 2 koppige band The Equal Idiots. Bij aankomst bleek dat er nog 2 bandjes geprogrammeerd stonden die achteraf gezien wel zeker de moeite waren om te ontdekken. Als eerste mocht de Limburgse band Stay Idle aantreden die al stevig begonnen met "Wolves". Het genre mag je situeren bij garage rock. De groep bestaat uit: Vincent Hoogmartens- zang en gitaar, Alex Hardy-bass en zang, Jens Philtjens- gitaar, Ronald Vanoppen-drums. Ze spelen alleen eigen nummers die gezamenlijk geschreven worden en die ze in oktober 2019 gaan opnemen in de "Hightime Studio's. In Februari van 2020 zou het resultaat dan moeten te horen zijn op een E.P. Set List: Wolves, Stay Idle, Good Times, Void, Astro Zombie, AOI, Week End,Intro, Sugarcoat Me.

Als 2de band kwamen "The Priceduifkes", een Kempische groep die sinds 2004 Punk spelen .Ook zij spelen eigen nummers. Bandleden: Toon Van Looy-gitaar,Dries Van Looy-gitaar.(Toon & Dries zijn broers)Senne Cuypers-drums,Stef Gouwkens-bass en Kristof Lenaerts-zang. Zanger Kristof Lenaerts heeft ook nog een neven project "Prince Beastly" genaamd waarmee hij de afgelopen editie op Sjock Festival te bewonderen was.

Toen The Equal Idiots begonnen was de sfeer optimaal in het eigenlijk veel te kleine zaaltje van JK 't Hoekske. Ze kwamen een try out doen voor ze naar de weide van Pukkelpop trekken. Het was een muzikaal geslaagde avond met 1 min puntje, het licht. Dat was dikwijls zo ondermaats dat zelfs zanger Thibault Christiaansen om meer licht vroeg. Veel is het daarna niet gebeterd wat ook duidelijk is op de (te weinige) foto's.

Tekst en foto's: Peter Verstraeten

 

bottom of page