top of page

Fotoverslag | M-idzomer Leuven, 4 augustus 2019


The Japanese House, Dead Man Ray (met o.a. Daan Stuyven), Trixie Whitley en tussendoor Bonzo, Stadt en She bad vormden de affiche van deze vierde en laatste avond van M-idzomer.

The Japanese House, een Britse indiepopband met frontvrouw Amber Bain, had er duidelijk zin in om het publiek te overtuigen van hun muzikale kunnen. Met overgave speelden ze nummers uit hun debuutalbum ‘Good at falling’. Hier zullen we volgende jaren nog van horen.

Dead Man Ray bracht voornamelijk oude(re) nummers, maar had ook nieuw werk bij. Het nummer ‘Home’ introduceerde Daan Stuyven als ‘een bejaardentehuis voor rockers’. Waar het publiek tijdens de set van The Japanese House heupwiegde, werd er tijdens het optreden van Dead Man Ray ook geheadbanged. Nog nooit eerder zag ik zoveel verschil in stijl tussen 2 gitaristen binnen dezelfde groep: waar Rudy Trouvé gedurende het ganse optreden stil zat op een stoel, was Elko Blijweert zijn tegenpool die al springend en dansend elk vrij plekje van het podium innam om zo volledig op te gaan in de muziek.

Toen Trixie Whitley het podium betrad, was de binnentuin van museum M weeral helemaal volgelopen. De concertgangers konden mee genieten van songs van haar meest recente plaat ‘Lacuna’ (haar derde album), oudere nummers, en er was zelfs ruimte voor een experiment. De Gentse nachtegaal smeet zich volledig en het publiek genoot. Een waardige afsluiter van een geslaagde tiende editie van M-idzomer.

Foto's en tekst: Tom De Boeck

 

bottom of page