top of page

Albumbespreking | Pinkish Black, Concept Unification


Elk mooi verhaal begint met "Ooit was er eens…" een jazzy doom trio uit Texas met de naam The Great Tyrant. Maar nog voor de opnames van hun eerste album klaar waren door technische problemen, pleegde bassist Tommy Atkins zelfmoord.

Drummer Jon Teague en zanger Daren Beck besloten dan maar om alleen verder te gaan en de band de naam ‘Pinkish Black’ mee te geven. Veel Black en zoeken naar dat vleugje Pink (Floyd?). En gelukkig zijn ze verder gegaan na het tragische verlies, want na een paar jaar stilte zijn de mannen nu terug met ondertussen reedsl hun vierde album: Concept Unification.

Een zeer mooi album waarop 6 tracks die experimenteren met een vooruitstrevende vorm van doom-rock met een psychedelisch kantje. Het titelnummer maakt direct duidelijk wat we mogen verwachten, zware synthesizers, bombastische drums zonder toch te overdrijven. Je wordt direct meegezogen in thema's als angst, leegheid en zinloosheid. Gelukkig hebben ze het gothic kantje waarmee ze op hun derde album (Bottom of the Morning), zijn beginnen experimenteren, verder uitgediept.

Met Until volgt meteen het zwaarste nummer van het album, en gelukkig zorgt Petit Mal ervoor dat we ook even op adem kunnen komen. Slotnummer Next Solution begint met een donker pianostuk dat na een tweetal minuten vlekkeloos overvloeit in een track die alle aspecten van deze zeer ongewone band verenigt en makkelijk 3 aparte nummers had kunnen opleveren.

Voor de mensen die de digitale versie zouden kopen, zijn er nog twee bonustrack, Away Again en We Wait. Beide zeer verschillende mooie tracks, maar die niet direct passen op dit album. We Wait lijkt bovendien eerder een nummer dat ze niet volledig afgewerkt hebben en dat ze ergens halfweg hebben laten uitfaden.

Score 72/100

Info

Releasedatum: 14 juni 2019

Label: Relapse Records

Producer: -

Singles:

Until

Dial Tone

Concept Unification

Uitgaven: Lim Vinyl, CD, Download (with bonus tracks)

facebook

Tracklist: Concept Unification Until Dial Tone Petit Mal Inanimatronic Next Solution Away Again (Digital Only Bonus Track) We Wait (Digital Only Bonus Track)

#albumreview #albumbespreking #nieuwealbums #nieuwereleases #newalbum #newrelease #nieuwalbum #pinkishblack #conceptunification #relapserecords

bottom of page