top of page

Concertverslag | Efrim Manuel Menuck & Kevin Doria, Botanique (Rotonde)


De schitterende Rotonde was donderdag het decor van 2 prachtige, krachtige korte sets.

Eerst kregen we Bààn voor de kiezen, een instrumentaal duo bestaande uit Pascal N. Paulus (die we kennen van Melanie De Biasio) op keyboards en JP De Gheest (Mark Lanegan Band) op drums. Een mix van ambient, jazz en rock die ons snel doet wegdromen en vergeten de we er eigenlijk zijn om te werken. Even later is het de beurt aan het Constellation duo Efrim Manuel Menuck en Kevin Doria die hun eerste album “are Sing Sinck, Sing” komen voorstellen.

Minimalistische synth drones met flarden zang in Efrims gekende toon vormen geen songs maar een compleet geheel. Niet iedereen was even overtuigd van dit nieuwe project van de man achter Godspeed You! Black Emperor en de 7 vormen van Silver Mt. Zion terwijl anderen het dan weer veel te kort vonden, maar ze hebben hun 30 minuten durende plaat toch al uitgerokken tot 45 minuten. Daardoor was het soms even afwachten tot het duidelijk werd welk nummer ze aan het spelen waren.

vrijdag 7 juni 2019, Botanique (Brussel) | foto's en verslag: Sven Togni

bottom of page