top of page

Fotoverslag | Gladiolen festival, pt.1


"De start?

De gemeente Olen vond extra redenen om het jaar 2000 in de spots te zetten: de ronde verjaardag van Keizer Karel.

"

Dit 500-jarig jubileum was de aanleiding, maar de VZW werd in eerste instantie van stal gehaald om leven in de brouwerij te brengen, elke Olenaar daar nauw bij te betrekken en de gemeente te promoten in de bredere regio.

Gladiolen was geboren! In O.L.Vr.-Olen zette een kleine groep de schouders onder de organisatie van dit nieuwe muziekfestival. Na al die jaren vormen zij meer dan zomaar een organiserend comité, het is een vriendengroep die dit belangeloos doet, en met veel plezier. Deze kerngroep krijgt de ruggensteun van een waaier aan Olense verenigingen en sympathisanten. Mensen uit het jeugdwezen doen scouting voor de programmatie, anderen helpen bij de opbouw of verzorgen de dranktoevoer tijdens het festival.

In totaal werken er vele honderden vrijwilligers mee aan Gladiolen. Daar mogen we terecht fier op zijn. Dat Gladiolen jaar na jaar een succesverhaal is, is geen toeval. Als geen ander voelen zij de noden en de wensen van hun publiek aan. Dat een festival als dit een duidelijk gezicht en dito aanspreekpunten heeft in de gemeente, is enkel een voordeel." (Gladiolen)

Rhea

Chackie Jam

Glints

zaterdag 8 juni, Gladiolen festival (Olen) | Foto's: Peter Verstraeten

bottom of page