top of page

Sounds | Bokassa, Mouthbreathers Inc.


Volgens Lars Ulrich (drummer van Metallica) zijn "nieuwe favoriete band". Dat zijn adelbrieven die kunnen tellen. Bokassa verzorgt dan ook het voorprogramma van Metallica op hun volgende tour. Deze tour houdt op 16 juni halt in het Koning Boudewijnstadion.

Bokassa is een Noorse underground band. Ze spelen een mix van stoner-punk, trash metal en sing-along refreinen. Op dat vlak snappen we wel waarom ze samen met Ghost het voorprogramma van Metallica voorzien. De invloeden zijn duidelijk.

Op 21 juni presenteren ze hun nieuwe album, Crimson Riders. Dat album werd door Metal Hammer UK alvast uitgeroepen tot beste debuut.

“‘Mouthbreathers Inc.’ is written from the perspective of adictator/cult leader when everything starts going south-which it inevitably always does. The track makes for classic BOKASSA with a pummeling lead riff, angry vocals, breakdowns, and a hooky chorus to sing along to while the throne crumbles. Watch out for the sneakysaxophone lick!”

bottom of page