top of page

News | Rock Oasis, Eeklo


Na de doorstart van Rock Oasis in 2017, het festival van en door College ten Doorn in Eeklo, maar voor iedereen, staat ook in 2019 een nieuwe editie op de kalender. Deze zal plaats vinden op vrijdag 10 mei in het groene feeërieke kader van College ten Doorn.

Absolute headliners is dirk. die met zijn compromisloze rock na Pukkelpop ook Rock Oasis in vuur en vlam zal zetten. Daarnaast zal Oost.Best!-winnaar RAMAN. ons met zijn eerlijk blues- en roots-rock serieus bij ons nekvel grijpen en zal OKOH ons meenemen op een trip langs heen funk- & soulland tijdens hun eerste optreden. Als openingsact krijgt de COLTD Houseband die volledig uit leerlingen bestaat een mooie speelkans. Tussen de sets door zorgt DJpollokip, het alter ego van leerling Mauro Pollé, voor passende muziekjes. Het festival eindigt met een heuse afterparty waarop NAFT zal bewijzen dat je met enkel blazers en drums ook serieus kan knallen en Flavour Drop ons met een eclectische mix van hiphop, dance en trap dansend de nacht zal insturen.

Met deze diverse line up wordt heel bewust gekozen voor een aanbod waarbij een pak leerlingen én oud-leerlingen op het podium te zien zullen zijn én waar zowel jong als oud aan hun trekken komen. Met het festival stelt de school zijn deuren open voor leerlingen, ouders en leerkrachten, maar ook alle muziekliefhebbers uit het Meetjesland en daarbuiten.

Als goede doel bij deze editie kozen wij voor vzw HELDENHUIS. Dit is een kleinschalige vzw opgericht door de ouders van een hechte vriendengroep van jongvolwassenen met een beperking. Zij namen het heft in eigen handen en nemen zelf de regie in handen om te bouwen aan de toekomst van hun kinderen. Ze willen voor hen een mooie gemeenschappelijke toekomst met begeleiding uitbouwen in de hartwijk te Eeklo.

Daarnaast zullen ook de verschillende muziekprojecten op de school ondersteund worden in de aankoop van audiomateriaal.

Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa.

Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen gratis toegang, maar moeten vergezeld zijn van een volwassene.

bottom of page