top of page

Nieuwe releases: april 2019


Aan het begin van elke maand geef ik een overzicht van enkele nieuwe releases voor die maand. Het gaat hier om albums die me erg aanspreken en die ik hoogstwaarschijnlijk zal bespreken. Helemaal onderaan een overzicht per week met nog wat nieuw materiaal.

Tyler Ramsey For The Morning 05-04-2019 Fantasy Records CD/LP/Digital Beluister: For The Morning A Dream Of Home

Firewood Tussen 2007 en 2017 maakte hij het mooie weer als lead guitarist / zanger bij Band Of Horses. Met For The Morning brengt de singer/songwriter uit Asheville, North Carolina reeds zijn vierde solo album uit. Zijn blend van Country/Folk//Rock zorgt voor een eigen fluweelzachte take op Americana/Roots muziek. Ver van de beschaving en in zijn zelfgemaakte studio schreef hij de nummers voor For The Morning. Je voelt zo het vakmanchap - én de natuur - doorheen het album stromen.

Je kan hem GRATIS aan het werk zien op 23 mei in de AB (salon).

Monkey 3 Sphere 12-04-2019 Napalm Records CD/LP/Digital Beluister: Mass Prism De Zwitserse Heavy_Psych rockers zijn klaar voor een nieuwe intergalactische reis. Met dit zesde full album bewandelen ze verder de instrumentale paden van Space/Psychedelic/Stoner/Progressive Rock. Naar eigen zeggen staat Sphere voor een abstracte interpretatie van natuurfenomenen, hun geometriche patronen en kleurrijke schakeringen. Van de diepten van Death Valley tot de omvang van Mount Ida, de ene keer met brutale kracht, de andere keer subliem verfijnd. Monkey 3 staat voor een erg diverse pallet aan onderscheiden sferen.

Sunn O)))

Life Metal 19-04-2019 Southern Lord CD/LP/Digital Beluister: Album preview

Vier jaar na het magistrale Kannon zijn Stephen O'Malley en Greg Anderson terug met een nieuw muzikaal avontuur. Met hun Drone Metal - om er toch maar even een stempel op te kleven - verbinden ze de wereld van Metal met hedendaagse kunst, Drone, Jazz en minimalisme. Het resultaat is gebaseerd op de principes van volume, dichtheid en de rekbaarheid van tijd.

Geen idee wat we hiermee bedoelen? Hoogtijd om je eens te verdiepen in de sonische extase die deze culthelden creëren.

Let there be drone! All Hail Life Metal!

Droneflower Droneflower 26-04-2019 Sacred Bones CD/LP/Digital Beluister: For The Sun

Een nieuwe samenwerking tussen Marissa Nadler en Stephen Brodsky (Cave In, Mutoid Man) is een uitdagende oefening in contrasten. Je hoort de strijd tussen het brutale en het etherische, tussen licht en duisternis, het heden en de toekomst, de realiteit en het imaginaire.

Een eerste kennismaking dateert van 2014, maar het schrijven van gezamelijke nummers paste op dat momenten niet binnen hun eigen projecten. Eén van hun eerste ideeën was het schrijven van filmmuziek...voor een horror film. Droneflower is misschien niet écht dat, hoewel Droneflower erg filmisch aandoet.

Verder nog in april:

05-04-2019

1349, Dødskamp

Eluveitie, Ategnatos

Exumer, Hostile Defiance

Polar, Nova

David Bowie, Spying Through a Keyhole (box set)

Don Felder, American Rock ’n’ Roll

Mike + the Mechanics, Out of the Blue

Todd Rundgren’s Utopia, Live at the Chicago Theatre

Priests, The Seduction Of Kansas

PUP, Morbid Stuff

Reba McEntire, Stronger Than The Truth ... 12-04-2019 Inter Arma, Sulphur English

Band Of Skulls, Love Is All You Love

Melissa Etheridge, The Medicine Show

Andy Black, The Ghost Of Ohio

Bruce Hornsby, Absolute Zero

Graham Parker, Squeezing Out Sparks: Solo Acoustic 40th Anniversary

Andersson Paak, Ventura

Glen Hansard, The Wild Willing

Shovels & Rope, By Blood

The Chemical Brothers, No Geography

The Flaming Lips, King’s Mouth ...

-> RSD releases BE

19-04-2019

Allegaeon, Apoptosis

Grand Magus, Wolf God

Pristine, Road Back To Ruin

Rolling Stones, Honk

Ryan Adams, Big Colors

Stevie Nicks, Stand Back: 1981-2017

Cage The Elephant, Social Cues

Jade Bird, Jade Bird

The O’Jays, The Last Word ...

26-04-2019

Enforcer, Zenith

Manegarm, Fornaldarsagor

The Damned Things, High Crimes

Lonely Robot, Under Stars

Imminence, Turn The Light On

Telltale, Timeless Youth

Alan Parsons, The Secret

Cranberries, In the End

Generation X , Generation X: Deluxe Edition

JJ Cale, Stay Around

Nils Lofgren, Blue With Lou

Van Der Graaf Generator, Aerosol Grey Machine: 50th Anniversary Edition ...

Méér Album of the Year Metacritic

Ultimate Classic Rock

We claimen zeker niet volledig te zijn, dus als we jouw nieuwe worp zijn vergeten, laat het ons dan snel via email weten.

#albumreleases #nieuwereleases #nieuwealbums #newrelease #newalbums #newalbum #tylerramsey #forthemorning #monkey3 #sphere #sunno #lifemetal #droneflower #southernlordrecords #sacredbones #napalmrecords #fantasyrecords

bottom of page