top of page

Album bespreking: Author & Punisher, Beastland


‘Aggressive Music For An Agressive Statement’

Beeld je een industriële omgeving in, eentje van staalindustrie, hoogovens en schrootverwerking, Een ruwe, desolate omgeving gedomineerd door immense machines aangedreven door hydraulische pompen. Waar het tegelijk ijzig koud en verschroeiend heet is, waar kolossale tandwielen en scharnieren knarsen en schuren, waar metaal verwrongen en geplet wordt.

Denk aan films als Alien3, District 9, Elysium, ...maar ook aan aspecten binnen onze huidige samenleving.

Tristan Shone, schepper en brein achter Author & Punisher, combineert zijn opleiding als industrieel ingenieur met zijn passie voor kunst en beeldhouwwerk. A.d.h.v. zelfgemaakte 'precisie instrumenten', oftewel 'drone machines', maakt hij 'industrial noise/doom/drone'.

Op zijn zesde album Beastland klinkt hij als een kruising tussen Nine Inch Nails en Godflesh. Shone, de man, gaat als het ware op in zijn machines en zorgt voor een luisterbeleving die hoog intensief, donker, compromisloos en verontrustend is, maar toch rijk aan melodie en met een streepje licht in zicht. In zijn muziek verzet hij zich tegen de 'beasts' van onze samenleving: de kuddegeest, de verzuring en/of discriminatie. Beastland werpt een blik op wie wij als mens zijn. Hoe we met al de beschikbare middelen en intellect, alsook onze geschiedenis als leerstof, er toch telkens weer in slagen diezelfde fouten te maken, zowel tegen elkaar als tegen onze Aarde. Met behulp van zijn agressieve muziek wil Tristan Shone zijn boodschap overbrengen.

Wat ons betreft is hij daar zeker in geslaagd.

Tppers: Nihil Strength, Night Terror

Score: 81/100

Info Releasedatum: 05 oktober 2018 Label: Relapse Producer: Singles: Nihil Strength Night Terror Ode To Bedlam

Uitgaven: LP, CD, Digital website

Tracklist: Pharmacide Nihil Strength Ode To Bedlam The Speaker Is Systematically Blown Nazarene

Apparition

Night Terror

Beastland

bottom of page