top of page

Concerten in het vooruitzicht: september 2018


Naar welke concerten kijk ik deze maand uit, op welke concerten kan je me méér dan waarschijnlijk terugivnden én over welke concerten lees je hier dan nadien een verslag? Ik lijst even op en geef wat praktische info mee.

Zondag 16 september, 14u30

Leffingeleuren, De Zwerver, Leffinge

VE omschrijft zichzelf als 'Seattle Alt-Americana': uiterst dynamisch, provocatief en sexy, diep verankerd in roots en classic rock tradities. Denk Stevie Nicks en Ryan Adams na een dagenlange zuippartij met The Allman Brothers.

Het rinkelt geen belletje? Gewoon even naar hun songs luisteren of...rep je op zondag naar De Zwerver. Je vindt er ook hun nieuwe EP Divisions aan de merch stand.

Donderdag 27 september, 20u Ancienne Belgique (club), Brussel Info & tickets (UITVERKOCHT)

Deze 'muscles form the South of Brussels' stellen die avond hun debuut album voor in een volgepakte AB Club. Het wordt gegarandeerd een broeierige sfeer wanneer frontvrouw Marcella Di Troia en haar kompanen hun duivels ontbinden. Van garagerock over stonerrock tot (bij momenten) psychedelische rock, kortom: potige rock&roll van de bovenste plank. Blijft de vraag: wie in hemelsnaam is Günther Kimmich?

Zondag 30 september De Klinker, Aarschot Info & tickets (GRATIS)

Nog een Belgische band die haar debuut (Aurora) voorstelt. Deze keer met een heuse releaseparty, incl. 5 extra bands en vegan food. Een hele namiddag indie postpunk, ambient, spacegrunge en post black metal/blackened post-metal, met de sublieme shoegaze/dreamrock/noisepop van onze sympathieke Leuvenaars. Voor alle duidelijkheid: de inkom is volledig gratis, dus...niet twijfelen en erbij zijn is de boodschap!

Nog enkele tips

AB Saxon + Raven + FM | woensdag 19-09

Halsey + Raye | donderdag 20-09

Xavier Rudd + Newton Faulkner | zaterdag 22-09 Suede + Gwenno | zondag 30-09 ... Botanique

Half Waif | vrijdag 21-09

Moses Sumney | Vrijdag 28-09 ... Het Depot

Melvins | 1-10

... Trix

Evil Invaders + Spoil Engine + Carnation | zaterdag 22-09 Deafhaven + Inter Arma | woensdag 25-09

Mitski + Eera | zaterdag 29-09 ... Biebob

Van Canto | vrijdag 21-09 ... Vooruit

Marble Sounds / Masego | dinsdag 25-09 Christeene | donderdag 27-09 ...

Mother T & The Chicks | vrijdag 28-09 ...

Liza Anne | donderdag 20-09 Madensuyu + Tjens Matic + ... | zondag 23-09

...

Leffingeleuren festival | vrijdag 14-09 tot zondag 16-09 ...

Jouw club/agenda hier vermelden? Laat het ons weten.

bottom of page